First Ramadhan di Central Square

Di saat budak2 UiTM balik kampung kan sempena awal Ramadhan,aku,Naja, & Fatin steady ke men-stay-kan diri masing2 kat kat kolej tanpa sebok2 nak balik skali.Tak cukup bajet la..Tapi takpe,tak kisah pun..(dalam hati sebenarnye kisah).First Ramadhan kitorang decide nak beli tiket bas ekspress.Since terminal dekat dgn CS,kitorang pun menyelamlah sambil minum air tebu.

Time tu first time aku jejak CS & aku wat kesimpulan CS is totally lebih syok berbanding Village mall.kat CS sedap kut nak borong baju.(sedap..?musykil kejap)Tudung pun murah...kat situ boleh dapat tudung dgn harga RM4.50 jer.Fatin da beli pun.Aku tak beli.Tak cukup bajettttt.....

Then time nak berbuka tu,kedai makan punya la lengang.Sume pun nak sambut awal Ramadhan.Kalau ade yang bukak pun makanan dy limited atau restoran makanan segera.Lastly lepas bincang2,wat grup discussion sume,kitorang decide untuk makan kat 1 kedai ni yg jual makanan ala-carte.Sedap makanan dia.Banyak plak tu.Kembung perut dok mengahabiskan.(ni bukan kes tembolok.ni pasal tanak membazir).Harga sama je cam kat kedai2 lain..Ni la yang kitorang makan..
Aku,Kuey teow Tomyam/Naja,N.G Ayam/Fatin,plain rice+Tomyam
OWh!Kemunculan tangan2 yang menghalang view.
Lepas sembahyang maghrib,kitorang round2 CS plak.Memula nak carik DVD pirate.Tapi tak jumpe la plak.Sume pun original padahal nnt tengok sekali je pun.Kitorang ingat pun nak pergi cari cardigan @ kain labuh tapi masa nampaknya sangat berdengki dgn kitorang,kan?takleh nak wat ape la.Ni time window shopping..
Kasut pun murah.RM20 kalau tak silap.Tapi,takde bajetttttt....T.T

Naja & Fatin tengah cari tempat makan.hehe...
After that,kitorang terus pergi The Store kat groundfloor & cari bahan makanan utk cover sahur nanti.Kat Uthrac Masria mahallah..tanak beli kat sana.Habis shopping sume dalam pukul 9.15.Kitorang dah agak gelabah time tu sebab kalau sampai UiTM lebih dari pukul 10.p.m nanti kena saman.(tapi kata Fatin klu 1st time buat kena warning jer..).Kitorang pun telefon la nombor segala pak cik teksi yang ada.Tapi tak sorang pun available.Last2 Pak Cik Zek yang angkat call kitorang..fuh..lega habes.Pak Cik tu sumpah baik.Sayang pak cik lebih!Tapi time tu bersawang jugakla menunggu.Ni la contoh terbaik bagi muka2 penat + bosan...

Waiting for a cab..!We need to hurry!

Dipendekkan cerita,We'all sampai pintu pagar U tepat2 kul 10.Paling best dah!Lenkali nak pergi lagi..! (^_^)




Comments

  1. x pada2x btul la ko, berbuka bnyk gler..ha3..
    len kali sedekah sket kt ak...

    ReplyDelete
  2. orgnye yang nak bg byk...huhu..
    InsyaAllah nti klu ade lebey sok aku poslaju kat ko..
    hahaha.. ;D

    ReplyDelete
  3. awat tak sampai kat pintu pagar uitm tu pukul 9.59 p.m? haha =p

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks for dropping by :)

Popular posts from this blog

Diploma Pengurusan Maklumat UiTM?

Checklist : Apa Yang Perlu Dibawa Ke Kolej Penginapan / Asrama / Hostel ?

Degree Story