UiTM Kedah dihatiku

Time dapat tahu yang aku akan 'dicampakkan' kat UiTM Kedah ni,benda 1st aku fikir.."jauhnyeeee" rase tak nak pegi pun ade sebab rasa cam jauh sangat la katakan.Tapi cousin aku kena campak kat oversea steady je pun. *tbe2 rase diri sgt gedik*


Bila dah sampai  UiTM 'Melbourne' ni aku rasa bersyukur plak kerana Allah letakkan aku kat sini.Sesungguhnya aku bahagia riang gumbira.Ditambah plak classmate aku best2 kan?mmg masyuk la.Course yang aku dapat pun menyenangkan hidup aku.Ape yang aku study just pasal maklumat,pengurusan,dan  komputer(untuk sem ni la.sem 2 tak tau lagi)Takdelah berat kepala nak hafal fakta banyak-banyak.Cuma masalah aku time nak present la,speaking doe!!BI aku dahla hancus.I mean B+  je untuk SPM level okey?Tergagap kut nak explain topik dalam bahasa Inggeris.Tapi takpe..aku akan cuba upgrade BI aku dari waktu ke waktu.Aku nak jadi presenter yang hebat!


Ape yang syok kat sini,makanan die murah (tapi ape2 hal depend on duty cashier jugak la).Dapat yang "kedek",Innalillalah kat duit aku sendiri.Lagi satu,untuk sem ni,aku dapat bilik tingkat 3.bilik untuk 2 orang.Best!(walaupun buruk sikit).Aku ade locker yang besar,meja aku ade 2 laci,& roomate yang baik (plus comel) .huhu..almost complete!Ni la katil aku..port terbaik lepas habis kelas.








Yang tak best kat sini,barang-barang aku cepat berhabuk.Asyik nak kena bersihkaaaan je.Banyak semut plak tu.Ade ke patut diorang eh,,diabinatang wat sarang kat meja aku.Nak kena cepuk wat la.(ancaman wat semut-semut) .Environment kat UiTM kedah ni not bad tapi yg kureng masyuknye kat sini kalau dah panas MasyaAllah,terbakar muka hah.Pakai SKII pun belum tentu cerah balik.Ni la antara port2 yang ade..


Banguna HEA.View dr side ni nampak cam hotel plak.

Bangunan Pentadbiran.


No caption.hehe..


Ni jalan nak ke Kolej Masria

Sampai sini jela dulu aku membebel.Nak tido niyh..Sok sok aku membebel lagi.Tu pun kalau sempat la cuz aku banyak assignment kut!hehe.Kesimpulannya,aku harap sem akan datang aku still boleh duk kat kolej until sem 3.Nak bilik untuk 2 orang lagi!Privasi terjaga.Oklah see you next entry..!

Comments

  1. tapi samttar mmg cun pun...just cni lg cun la,,;p

    ReplyDelete
  2. biase la..mst backup sek...ha3..
    kt situ ader cik milah ker...?x dakan...ha3

    ReplyDelete
  3. kat sini cik milo jer...haha..
    Chup..cik milah still pgang tender smpai skang..?
    hebat,hebat...

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks for dropping by :)

Popular posts from this blog

Diploma Pengurusan Maklumat UiTM?

Checklist : Apa Yang Perlu Dibawa Ke Kolej Penginapan / Asrama / Hostel ?

Degree Story