Tuesday, November 30, 2010

Result kini kembali!

Time aku tengah best2 layan rutin aku,si Facebook sekor tu (die binatang..?) tibe2 ade event invitation pulak.Oh tidaaakkkk!Result final exam dah mai!


Tu diaaa!Perkhabaran tak official.

Setahun sebelum ni pun ada dapat result.Ya!Tidak dinafikan sangat mengecewakan.Faham2 sendirilah result ape kan?Orang lain cakap,"Eh..oklah tu.Adalah 'A' jugak.Daripada aku ni..bla bla & bla..".Okey2 aku tahu ko nak sedapkan hati aku yang down seminggu lebih gara2 result tu.Terima kasih banyak.I appreciate it so much!Really!Lagi baik daripada yang tanya aku dapat berapa 'A' & orang tu mengharapkan untuk aku tanye balik result dia apa.*Ala..biasalah tu,result gempak!* Takde masalah lah dia nak gebang.Diam je dah kan?Sambil2 tu tumpang gembira sekali.Kan comel tu?Huhu...

Penah tak rasa perasaan 'tak berapa nak bersyukur' dalam diri korang dalam hal result2 ni?Honestly aku selalu je.Berlagak?Mana de....Jangan la hang pi tuduh che' sebarangan.Kalau pada aku,rasa KURENG bersyukur tu timbul bila pencapaian kita tak mencapai target yang kita dah sasarkan.Kononlah untuk subjek IMD102,aku target test aku akan score 85++.Tiba2 aku dapat 80.Mesti la perasaan hampa tu ade kan.Takde?Eleh..jangan tipu!Aku pasti akan persoalkan ; "kenapa ye?" .Sedangkan usaha aku dah double,triple semua.Tapi pada pandangan orang lain yang dapat kurang dr aku..
"Weyh dah cukuplah tu.ko nak berapa banyak lagi?Be grateful.."

Tengok.Billboard pun suruh hang syukur!



Bukan apa.Aku harapkan dengan usaha keras tu aku dapat la seperti yang aku dok impi-impikan.Bila tak dapat bukan ke rasa sia2?

 'Buat penat je aku hafal satu buku nak tercabut rahang semua!Cehh!'

Hahaa.Tu kata2 orang yang tak reti nak terima qada' & qadar je.Aku percaya & yakin 100% pada konsep 'rezeki'.Segala target tu kan perancangan kita.Resultnya plak adalah perancangan Allah & Sebaik2 perancangan tu kan milik Allah?





Redha!
Itulah yang terbaik.Mungkin kalau Allah bagi zapp!ambik kau 98% terus then aku lupa diri bukan ke lebih baik Allah bagi markah aku sikit2 dulu untuk aku lipat gandakan usaha dan konsisten dalam mencapai markah yang lebih baik?Kan comel tu? Positif-positif selalu ye kawan2..?


P/S : Sebenarnya takut aku akan kecewa lagi...tapi kali ni dengan result final   ='(

Monday, November 29, 2010

Kasihan sungguh.(sambil geleng2 kepala)

Hari ni tiba2 je terasa nak kemaskini blog.Bukak je page "edit post",perggh..!ramai sungguh entry berstatus "draft" menanti utk disambung seterusnya di-postkan kat blog aku ni.Dukacita dimaklumkan buat mereka hanya post2 tertentu sahaja yang akan menjalani proses seterusnya manakala yang selebihnya akan dihantar ke 'pusat pelupusan'.Bahasa lainnya,diorang akan di-delete la.


ANDA AKAN MUSNAH SEBAIK SAJA AKU TEKAN BUTANG INI..!!WARGHAHAHA..

Sebenarnya aku takde topik nak dipost ni sebab tu lah menyepi.*Ala..rilekla..bukan ramai pun follower kau.Bajet lebih sedozen plak*Hoho..itulah hakikatnya.Tapi ade baiknye jgk.Aku bukan rajin nak meng-update.Lagi2 kalau dah kat UiTM nanti.Haramnya!Nak sampai ke page log-in pun tunggu 'sehari-semalam'.

Menanti dan terus menanti...dirimu *eh ape nyanyi plak ni..?*

Tapi sementara cuti ni aku bercadang nak 'meriahkan' sikit la blog aku yang suram seram sejuk ni.Sebenarnya bukan tanak comelkan,tapi disebabkan faktor 'buta blog' tu pasal blog saya 'cantik lagi menawan' sangat.Nak cantikkan blog ambik masa yang sama nak tulis 10 entry.Apakah..?Sangat jeles dengan blog kawan2 lain yang cantik,kemas & teratur.(plus warna-warni)


P/S:Sedar tak sedar dah 2 minggu aku menginap kat rumah.But still,I have another 4 weeks before my semester break ends! (^_^)

Saturday, November 6, 2010

Aku nak balas dendam!

Kalau September yang ada cuti 2 minggu tu pun cuma ada satu entry,Oktober lagilah jadah.Betapalah aku busy sampai tak dapat den nak menolong.(-_-') Kalau orang laen boleh spend some time diorang untuk mengupdate blog,seriously speakinglah kan,aku tak boleh.Kalau otak aku dah mengeplan,dah mem-programkan prioriti,sesungguhnya yang tak penting tu akan serta-merta ditolak ketepi.Time aku mencoret entry ni,aku ade satu lagi exam,Fundamental of Management(MGT162).Honestly,this is the subject yang paaling aku suka and aku try untuk grab 4.00 pointer untuk subjek ni,InsyaAllah..ni sir IKHMAL FADZIL (one of the best teachers that I ever found) :

Dia lecture mmg best.Sbb cara dia la aku suka subjek  MGT162.
Berbalik kepada pembalasan dendam aku,dendam yang dimaksudkan tu ialah peng-update-an blog yang tergendala dekat 2 bulan.Aku merindui jugak saat-saat carik idea untuk mengepost something tapi nampaknya pemerahan otak lebih banyak dijalankan untuk assignment2 yang Alhamdulillah...marks that i've gained agak memuaskan hati,jiwa & raga aku.Berbaloi la jugak berhempas-pulas tak tido malam semata-mata nak kejar submission date of about 7 assignments.Pergh..best gaban!
Nilah assignment2 yang perlu @ dah pon budak2 DIM1H buat :


  • IMD 101  =  1 assignments,No presentation
  • IMD 102  =  2 assignments,1 Presentation
  • IMD 103  =  3 assignments,(supposed to do a presentation but it has been cancelled)
  • MGT 162 =  1 assignment,1 presentation
  • CTU 101  =  2 assignments,No presentation


Sebulan kepenatan sampai ade segmen "meleleh" antara mom & daughter thru the phone,time study week selama seminggu tulah aku merehatkan diri *hampir* sepuasnya.Aku tak pernah sepressure ni,even time nak dekat SPM pun taklah sampai mcm ni skali tekanannya.Maybe sebab tulah SPM aku corot. tettt...    T_T
Bila dah lalui sendiri,benda ni betul2 ajar aku & provide me pengalaman yang cuuukup berguna.
Pengajaran utk diri sendiri :  Next time,buat assignment tu serta merta ye cik kak!

Life : Married? Checked!

Assalamualaikum By the time I'm writing this, cukup 3 bulan seorang Shasha Yatim sah jadi isteri Mohd Ikram Zaidi yang aku jump...