Posts

Showing posts from November, 2010

Result kini kembali!

Image
Time aku tengah best2 layan rutin aku,si Facebook sekor tu (die binatang..?) tibe2 ade event invitation pulak.Oh tidaaakkkk!Result final exam dah mai!


Setahun sebelum ni pun ada dapat result.Ya!Tidak dinafikan sangat mengecewakan.Faham2 sendirilah result ape kan?Orang lain cakap,"Eh..oklah tu.Adalah 'A' jugak.Daripada aku ni..bla bla & bla..".Okey2 aku tahu ko nak sedapkan hati aku yang down seminggu lebih gara2 result tu.Terima kasih banyak.I appreciate it so much!Really!Lagi baik daripada yang tanya aku dapat berapa 'A' & orang tu mengharapkan untuk aku tanye balikresult dia apa.*Ala..biasalah tu,result gempak!* Takde masalah lah dia nak gebang.Diam je dah kan?Sambil2 tu tumpang gembira sekali.Kan comel tu?Huhu...
Penah tak rasa perasaan 'tak berapa nak bersyukur' dalam diri korang dalam hal result2 ni?Honestly aku selalu je.Berlagak?Mana de....Jangan la hang pi tuduh che' sebarangan.Kalau pada aku,rasa KURENG bersyukur tu timbul bila penc…

Kasihan sungguh.(sambil geleng2 kepala)

Image
Hari ni tiba2 je terasa nak kemaskini blog.Bukak je page "edit post",perggh..!ramai sungguh entry berstatus "draft" menanti utk disambung seterusnya di-postkan kat blog aku ni.Dukacita dimaklumkan buat mereka hanya post2 tertentu sahaja yang akan menjalani proses seterusnya manakala yang selebihnya akan dihantar ke 'pusat pelupusan'.Bahasa lainnya,diorang akan di-delete la.


Sebenarnya aku takde topik nak dipost ni sebab tu lah menyepi.*Ala..rilekla..bukan ramai pun follower kau.Bajet lebih sedozen plak*Hoho..itulah hakikatnya.Tapi ade baiknye jgk.Aku bukan rajin nak meng-update.Lagi2 kalau dah kat UiTM nanti.Haramnya!Nak sampai ke page log-in pun tunggu 'sehari-semalam'.

Tapi sementara cuti ni aku bercadang nak 'meriahkan' sikit la blog aku yang suram seram sejuk ni.Sebenarnya bukan tanak comelkan,tapi disebabkan faktor 'buta blog' tu pasal blog saya 'cantik lagi menawan' sangat.Nak cantikkan blog ambik masa yang sama nak tulis…

Aku nak balas dendam!

Image
Kalau September yang ada cuti 2 minggu tu pun cuma ada satu entry,Oktober lagilah jadah.Betapalah aku busy sampai tak dapat den nak menolong.(-_-') Kalau orang laen boleh spend some time diorang untuk mengupdate blog,seriously speakinglah kan,aku tak boleh.Kalau otak aku dah mengeplan,dah mem-programkan prioriti,sesungguhnya yang tak penting tu akan serta-merta ditolak ketepi.Time aku mencoret entry ni,aku ade satu lagi exam,Fundamental of Management(MGT162).Honestly,this is the subject yangpaaling aku suka and aku try untuk grab 4.00 pointer untuk subjek ni,InsyaAllah..ni sir IKHMAL FADZIL (one of the best teachers that I ever found) :

Berbalik kepada pembalasan dendam aku,dendam yang dimaksudkan tu ialah peng-update-an blog yang tergendala dekat 2 bulan.Aku merindui jugak saat-saat carik idea untuk mengepost something tapi nampaknya pemerahan otak lebih banyak dijalankan untuk assignment2 yang Alhamdulillah...marks that i've gained agak memuaskan hati,jiwa & raga aku.Berb…