Tuesday, November 30, 2010

Result kini kembali!

Time aku tengah best2 layan rutin aku,si Facebook sekor tu (die binatang..?) tibe2 ade event invitation pulak.Oh tidaaakkkk!Result final exam dah mai!


Tu diaaa!Perkhabaran tak official.

Setahun sebelum ni pun ada dapat result.Ya!Tidak dinafikan sangat mengecewakan.Faham2 sendirilah result ape kan?Orang lain cakap,"Eh..oklah tu.Adalah 'A' jugak.Daripada aku ni..bla bla & bla..".Okey2 aku tahu ko nak sedapkan hati aku yang down seminggu lebih gara2 result tu.Terima kasih banyak.I appreciate it so much!Really!Lagi baik daripada yang tanya aku dapat berapa 'A' & orang tu mengharapkan untuk aku tanye balik result dia apa.*Ala..biasalah tu,result gempak!* Takde masalah lah dia nak gebang.Diam je dah kan?Sambil2 tu tumpang gembira sekali.Kan comel tu?Huhu...

Penah tak rasa perasaan 'tak berapa nak bersyukur' dalam diri korang dalam hal result2 ni?Honestly aku selalu je.Berlagak?Mana de....Jangan la hang pi tuduh che' sebarangan.Kalau pada aku,rasa KURENG bersyukur tu timbul bila pencapaian kita tak mencapai target yang kita dah sasarkan.Kononlah untuk subjek IMD102,aku target test aku akan score 85++.Tiba2 aku dapat 80.Mesti la perasaan hampa tu ade kan.Takde?Eleh..jangan tipu!Aku pasti akan persoalkan ; "kenapa ye?" .Sedangkan usaha aku dah double,triple semua.Tapi pada pandangan orang lain yang dapat kurang dr aku..
"Weyh dah cukuplah tu.ko nak berapa banyak lagi?Be grateful.."

Tengok.Billboard pun suruh hang syukur!



Bukan apa.Aku harapkan dengan usaha keras tu aku dapat la seperti yang aku dok impi-impikan.Bila tak dapat bukan ke rasa sia2?

 'Buat penat je aku hafal satu buku nak tercabut rahang semua!Cehh!'

Hahaa.Tu kata2 orang yang tak reti nak terima qada' & qadar je.Aku percaya & yakin 100% pada konsep 'rezeki'.Segala target tu kan perancangan kita.Resultnya plak adalah perancangan Allah & Sebaik2 perancangan tu kan milik Allah?





Redha!
Itulah yang terbaik.Mungkin kalau Allah bagi zapp!ambik kau 98% terus then aku lupa diri bukan ke lebih baik Allah bagi markah aku sikit2 dulu untuk aku lipat gandakan usaha dan konsisten dalam mencapai markah yang lebih baik?Kan comel tu? Positif-positif selalu ye kawan2..?


P/S : Sebenarnya takut aku akan kecewa lagi...tapi kali ni dengan result final   ='(

No comments:

Post a Comment

Thanks for dropping by :)

Life : Married? Checked!

Assalamualaikum By the time I'm writing this, cukup 3 bulan seorang Shasha Yatim sah jadi isteri Mohd Ikram Zaidi yang aku jump...