Posts

Showing posts from December, 2010

10 tempat paling berhantu di dunia.

Image
Hye mamat2 & minah2 semua.Malam ni memang gelap kan?(Ada malam yang sedia terang kah?) & sempena tu,termeletus lah idea nak mengepost port2 favourite hantu untuk melepak.Eksyeli,time me-research tempat2 terbabit,terlalu banyak mazhab yang mengatakan inilah paling berhantu,itulah paling keras,situlah paling angker,sinunlah paling seram & so on.So that,aku pun pick lah yang paling fofuler dikalangan mazhab2 yang terlibat.Let's cekidaut!

10# ISTANA BERRY POMEROY,TOTTNESS
There's numbers of legends berkaitan dengan istana abad ke-14 ni & for sure,istana ni banyak cipta rekod 'angker'.Based on cerita,istana ni ada 2 hantu feymes ; Lady White & Lady Blue (Green Lady hantu feymes Malaysia tu takde).Hantu Lady White ni according to legendnya adalah roh Margaret Pomeroy yang mati kelaparan time disumbat dalam penjara bawah tanah oleh kakaknya yang jeles.(Don't ask me what kind of jealous). Then,Lady White pun bertindaklah meng-angker-kan ruang penjara bawa…

Best sangat ke bercinta?

Image
Ceh..tajuk cam bagus kan?Bunyi cam gila sakit hati + jealous je dengan mereka2 yang ber-couple sekarang.Haha,seyiously speaking,I'm not.Honestly speaking,I used to couple about 3 years ago.Dengan siapa,anda2 semua tak perlulah untuk mengetahuinya.
(Budak 3IKHLAS 0'8 diam sekarang!)  Berdasarkan experience,aku nak cerita la ape best tak bestnye main pacar2 ni.

Ramai yang cakap couple tu haram.Hmm,apakata cuba baca blog ini.Buah fikiran dia boleh pakai.Aku taklah menganjurkan couple,tapi tak jugak anti-couple.Tapi aku anti mereka2 yang 'over limit' dengan memakai nama couple.Maybe diorang ingat istilah 'couple' tu macam kad 'Touch n Go' yang membolehkan diorang akses utk buat ape je kat partner diorang.Yeah,sila lah touch.Mari pegang,Jom pelok..ERMM..sedap!Tu bukan takat touch n go je,tapi touch n go to hell...?

Oklah,berbalik pada pangkal jalan dimana aku nak cerita kenangan ais-krim & peria aku hidup dengan pegang status "in a relationship" ni…

Saya ex-staf HINODE SHOP

Image
Setelah genap 49 hari aku menghambakan diri(ceh..sadis ayat) di Hinode Shop atau kata lainnya,kedai..
5 RINGGIT UNTUK SETIAP BARANG~!! (sape kaki shopping tegar AEON Bukit Tinggi,taulah nadanya camane)

Akhirnya resign jugak aku atas alasan nak further study.Padahal nak register tu sebulan lagi la pun dari tarikh aku resign.Semangat nak lepak2 surf internet yang menyebabkan aku nak resign awal.Plus,aku da dapat sekurangnya RM300 automatik dalam akaun penghujung Jun nanti tanpa kerja selama sebulan .Aii..senangnye la hati ni lepak2 dapat duit..=p
Honestly,kerja kat sini,pengalaman yang aku dapat tak banyak mana pun.Tapi pengajaran yang aku dapat bukan sikit2.Aku betul-betul kena aplikasikan konsep DISIPLIN bila bekerja kat Hinode.Boleh bayangkan berapa banyak wang ringgit yang melayang-layang untuk kelewatan selama 4minit?RM60!Serius banyak.(bagi aku la..)
Rata2 manusia (termasuk diri aku sendiri) mesti ingat kerja kat situ senang.Lepak2 tunggu customer datang.Ternyata memang salah besar la …

Kisah-kisah nakal @ SAMBBST

Siapa pernah dengar Sekolah Agama Menengah Bandar Baru Salak Tinggi,Sepang?Alaa,sekolah atas bukit tu.Waktu malam sejuk nak mati.Takde selimut,boleh meroyan aku!Dah la aku ni cepat nak kena flu (bkn Influenza A,ok?)

Nakal aku rasanya taklah sampai menyusahkan orang lain.Menyusahkan diri sendiri?Tu dah tentulah!Aku ni bukan jenis budak bajet baik,bajet sopan suma.Ape yang aku nak buat,aku buat.I just want to be myself!Sukati oranglah nak cakap pe.Aku kesah?Cuma,taklah keterlaluan.Kesian kat MPP kan kalau suma budak cam aku?kikiki.Aku sedar time kat SAMBBST dulu,aku bukan dalam kalangan budak2 favourite yang popular.Rasanya aku banyak kena kutuk ni..wargahaha..It's ok guys..aku maafkan korang.Terima kasih mengumpat aku.At least.aku dapat pahala free..(cara aku over come rasa sakit hati,sakit limpa,sakit2 sendi akibat dibashing.ngee~)

Sejujurnya,aku tak pernah curi duit,menjaja cerita keburukan kawan,membuli,atau apa2 yang sesuai digambarkan sebagai,you know..BAD GIRL.Aku still sweet g…

Kenangan di Rasamas AEON Bukit Tinggi.

Image
RASAMAS RESTAURANT~tempat aku bertapa dari hujung bulan Januari sampai awal bulan Mac.Walaupun tempoh masa aku bekerja tu boleh dikatakan sekejap tapi pengalaman yang aku dapat mmg cukup berharga.Kerja kat sini mmg sgt perlukan ;-
1-KESABARAN yang tinggi dalam melayan karenah customer yang lain2 ragam.
2-DISIPLIN dalam melaksanakan tugas.
3-KETEPATAN MASA utk pastikan punch card anda looks cute dgn wktu masuk yg awal.
4-AMANAH dgn duit yang dipertanggungjawabkan time jadi cashier.
5-SEDIA TERIMA TEGURAN drpd Manager@All star yang bertugas.

Senarai kualiti kat atas tu boleh jadikan korang cepat naik pangkat @ cepat dibuang kerja.Sometimes,aku rasa cam bangang je kerja sini bila ada sorang manager tu asyik nak buli aku jer sampai lama2 aku naik anti dengan die.Sehinggakan satu2 masa tu aku rasa nak berhenti sebab tak tahan dengan dia.Bila buat persidangan tak rasmi dengan staf2 lain,rupaenyer aku tak kesorangan.ALMOST..diulangi ALMOST of the staff tak tahan dengan die.Tapi everything went bet…

Say hai2 to the previous blog of mine.

Tengok tajuk kat atas.Rasa aku ni ngek ngok tak?Kejap buat blog baru.kejap hai2 kat blog lama pulak.Ape kejadahnya ni Sha?Cmni,aku cuma nak re-post entry yang kat blog lama je.Sian diorang terpinggir camtu je.Mesti diorang rasa diorang tak comel dan diabaikan.*memang pon* So that,hari ni aku akan pindahkan sekoq2 dari blog lama ke blog baru saya yang masih berbau wangi ni.Kepada readers,do read my entries...Okey2 fine..OLD etries that will be posted soon. =)

Alhamdulillah,result memuaskan!Syukur.

Image
Haritu aku ada post kan pasal result dah nak kuar?Well,entry kali ni nak cerita la pasal keputusan final exam tu.Alhamdulillah,nama aku listed dlm Dean's List.Syukur sesangat sbb aku rasa 'kemenangan' lepas berusaha sungguh2 sepanjang semester + final exam suatu masa dulu (macam lama sgt).Kenapa ckp sepanjang semester?kenapa tak ckp sepanjang final je?Sebab....keputusan exam ni bukan brdasarkan final SAHAJA tapi termasuk assignment & presentation yang sumpah banyaks gilos tu.


click to enlarge
Harapan aku nak kekalkan la pointer ni kalau tak dpt buat lebih baik pun.Makin bertambah no.sem tu makin susah la kalau ikut adatnya kan?Aku dah dimomokkan dengan syllabus yang agak susah plus bilangan assignment yang lebih dahsyat dari kengkawan aku untuk semester 2 ni.Huh!Aku kena bersedia fizikal + mental.Bahasa Inggeris kena kasi mantap.Nak kena berguru dengan Atiqah Rosli @ Shamil Ameer!

Pendek je entry ni.Aku bukan nak show off jauh skali nak me-riak.Nak kongsi dengan korang j…

Komik & kartun : Kami tak bersalah!

Image
Itulah persoalan yang selalu timbul..kat hati aku je la.Pertanyaan tu cam satu teka-teki.Kenapa ye orang sekeliling persoalkan minat aku yang suka baca komik & tengok kartun something...tak relevan dengan umur aku?

"Ha???ape?Tak matang?Aku tak dapat nak maju ke depan?"
Oh,Hello..Excuse me,Taro Aso perdana menteri Jepun baca manga rilek je.Maju pun negara dia.Tak jatuh menjunam pun.Makin pesat adalah.Ada spekulasi mengatakan dia baca komik tu untuk raih undi otakulah bagai.(otaku kat Jepun bukan calang2 bilangan tau!) tapi dari sudut pemikiran lain,boleh bayangkan betapa 'berkuasanya' komik & kartun mengalahkan PM tu sendiri?
*OTAKU = Pen'taksub' & peminat sejati Manganime.


"Camne kau nak matang?Asyik baca komik je.Komik untuk standard 1-6 je lahh..."
Eh..?ada ke akta dalam perlembagaan negara?Ada dengar orang kena tangkap sebab baca komik?Huhu..Aku ada kisah best mengenai manganime ni.Sini aku nak cerita : _____________________________________…