Sunday, December 12, 2010

Alhamdulillah,result memuaskan!Syukur.

Haritu aku ada post kan pasal result dah nak kuar?Well,entry kali ni nak cerita la pasal keputusan final exam tu.Alhamdulillah,nama aku listed dlm Dean's List.Syukur sesangat sbb aku rasa 'kemenangan' lepas berusaha sungguh2 sepanjang semester + final exam suatu masa dulu (macam lama sgt).Kenapa ckp sepanjang semester?kenapa tak ckp sepanjang final je?Sebab....keputusan exam ni bukan brdasarkan final SAHAJA tapi termasuk assignment & presentation yang sumpah banyaks gilos tu.


click to enlarge

Harapan aku nak kekalkan la pointer ni kalau tak dpt buat lebih baik pun.Makin bertambah no.sem tu makin susah la kalau ikut adatnya kan?Aku dah dimomokkan dengan syllabus yang agak susah plus bilangan assignment yang lebih dahsyat dari kengkawan aku untuk semester 2 ni.Huh!Aku kena bersedia fizikal + mental.Bahasa Inggeris kena kasi mantap.Nak kena berguru dengan Atiqah Rosli @ Shamil Ameer!

Pendek je entry ni.Aku bukan nak show off jauh skali nak me-riak.Nak kongsi dengan korang je thru blog aku ni.Lagi pun sape aje yang follow kan?Tak sampai sedozen pun (ulang ayat entry lepas).Blog aku cukup pandai 'menyorokkan' dirinya so that aku boleh la tulis ape je kat sini..huhu.

P/S : Tahniah buat kawan2 DIM1H yang lepas 3.00 pointer.Next sem,kite dekan same2 ok?Sayang korang banyak2!

4 comments:

  1. hye..since awak ni senior kat uitm..sy nak tnya..april baru ni ade final exam untuk student diploma..tapi ade satu paper..
    saya tak dapat hadir..dah bagi MC kat pihak HEA..dye kate nti mase result keluar..kat subjek yg saye x hadir tu akan berstatus xx..dan tak akan effect cgpa sbb dye bukan fail..n saya kene amik semula subjek tu for the next smster..lbih kurang mcm repeat lah kud..then sy ade bace syarat utk dapatkan ANC ..antara syaratnye..tidak mengulang mana2 kursus..so sy confuse..just nk taw yg status xx tu akan effect x untuk sy dpt ANc..sory trrpnjang pulak..harap sy dpt jwpan tuk ni..mekasih :)

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. adam, since u pon ade ask me bout this problem on my blog, rasenye senang jwb sini la. for your case, yes, it will affect ur chance to get ANC eventhough u score with gud gred every sem.. if i'm not mistaken la, coz due to my sis, ANC sgt strict. my sis, dapat gud score every sem, dapat offer g jerman buat praktikal 4months tp tolak sbb nk ANC je.see that??? @.@

    ReplyDelete
  4. jap..syarat nk dpt sijil dekan minimum kne amik 12 jam kreditkn..pastu contohla pointer sy 3.5 keatas tiap2 sem smpai sem 6 pun mmg da xde chance ah nk dpt ANC just because of that simple mistake ? :(

    ReplyDelete

Thanks for dropping by :)

Life : Married? Checked!

Assalamualaikum By the time I'm writing this, cukup 3 bulan seorang Shasha Yatim sah jadi isteri Mohd Ikram Zaidi yang aku jump...