Friday, December 24, 2010

Best sangat ke bercinta?

Ceh..tajuk cam bagus kan?Bunyi cam gila sakit hati + jealous je dengan mereka2 yang ber-couple sekarang.Haha,seyiously speaking,I'm not.Honestly speaking,I used to couple about 3 years ago.Dengan siapa,anda2 semua tak perlulah untuk mengetahuinya.
(Budak 3IKHLAS 0'8 diam sekarang!)
 Berdasarkan experience,aku nak cerita la ape best tak bestnye main pacar2 ni.

*SARANGHAEYO!*
Ramai yang cakap couple tu haram.Hmm,apakata cuba baca blog ini.Buah fikiran dia boleh pakai.Aku taklah menganjurkan couple,tapi tak jugak anti-couple.Tapi aku anti mereka2 yang 'over limit' dengan memakai nama couple.Maybe diorang ingat istilah 'couple' tu macam kad 'Touch n Go' yang membolehkan diorang akses utk buat ape je kat partner diorang.Yeah,sila lah touch.Mari pegang,Jom pelok..ERMM..sedap!Tu bukan takat touch n go je,tapi touch n go to hell...?

NOW IS AVAILABLE! ADA BRAN???
Ingat...ALLAH nampak apa yang kita buat.
Oklah,berbalik pada pangkal jalan dimana aku nak cerita kenangan ais-krim & peria aku hidup dengan pegang status "in a relationship" ni.Haruslah diingatkan disini bahawasanya saya tak terjebak dengan kegiatan touch-mengetouch.Tangan aku still suci & murni & putih *tapak tangan saja* tanpa goresan sikit pun...~suasana diam sekejap~ (Okey2...ada parut kat tapak tangan kiri.Aishh...)

IN A RELATIONSHIP 
VS 
SINGLE
*semua yang dibawah ni ikut pengalaman aku je la.Lain org,lain ceritalah kan?*


 1# KEWANGAN

*ckring,ckring..* bunyi mesin kat kaunter tu.
Single : KAYA.Duit sentiasa ada.Berhabuk duit dalam dompet aku cuz tak berusik.Yelah..aku tak perlu top-up 'menggayutkan' diri,tak perlu nyanyi2 'happy birthdah to you' utk sape2,tak perlu bagi hadiah kenang2an bila jauh & tak perlu belanja sapa2 sebab takde partner bila kuar.(I mean kalau out dengan kawan, perut sendiri,duit sendiri lah kan?Ahakzz!
*secara live nye aku menonjolkan ke-stingy-an aku*

Couple : KAIS PAGI MAKAN PAGI.Sebab duit banyak disalurkan kearah pemantapan relationship.Yelah..tak mesej,tak call sikit karang mulalah tarik muka lapan ploh belas.Masing2 balik ke perangai umur 5 tahun..."tanak kawan!".Haa,camane nak kaya?Duit dahlah dari bank PaMa,paling2 hebat pon dr bank PTPTipu tu.Tu belom date lagi.Jangan ingat kahwin je pakai banyak duit.Couple pon tak kalah tau!



2# FREE TIME


Single : FREE GILOSSS.Aku tak perlu nak mesej siapa2.Aku tak perlu nak tengok handset tiap-tiap 30 saat even aku boleh baling anjing those handsets cuz aku tak guna langsung.Kawan2 perempuan contact guna myspace/ facebook terchenta je al-maklumlah,bangsa maju.Bila jadi macam tu,aku rasa macam bebas.Aku ada masa untuk diri sendiri,untuk family,untuk kawan2.

Couple : KURANG FREE.Masa untuk diri sendiri adalah time study kat kelas,time aku tak pegang handset(kat sekolah) & time tidur.Selebihnya mesti masa untuk "ehem2 uhuk2" no matter lah mesej2 @ hello2.Ada masa je,mesti handset ber-vibrate sakan.Takpun paling2 hebatlah kan,aku @ dia pergi hangin' out dgn kawan masing2.haa,time tu je lah nak merasa masa untuk diri sendiri.


3# THOUGHTFULNESS



Single : Tak banyak perhatian yang aku dapat selain dari kawan aku.Since aku tak berapa pandai berkawan,so that berapa kerat je lah yang concern.Tu belum sakit,demam,batuk kering segala lah kan?Then,once in a while,aku akan rasa keseorangan.*Aku tak banyak bergaul dgn orang.harap makluuum.*

Couple : Setiap masa,setiap saat akan ada orang yang temankan.Whenever i felt alone,I'll text him and for sure (very2 sure) he'll reply me back.Then kalau sakit,of course la berjela2 nasihat dia kan?Kalau dibiarkan sampai berpage2 walaupun cuma batuk minum ais je.*ade perasaan touched di situ* Then kalau birthday,yea..kira macam hari paling best sedunia.Dapatlah hadiah yang comel dari dia. ^_^


4# INTERNAL FEELING



Single : Most of the day without partner2 bagai,I am HAPPY for every single second of my life.Aku tak perlu makan hati,tak perlu marah2,tak perlu sedih nangis2 segala,tak perlu gaduh,tak perlu moody sbb ada org tuduh 'main kayu' & tak perlu risau 'prince charming' di ambik orang.Perasaan aku tanpa someone special adalah selapang padang bola sepak.Tanpa partner,banyak benda yang kita dah tak perlu nak risau.

Couple : Sakit hati,geram,marah selalu jugak la duduk temankan aku kat sebelah.Perangai lain2kan,no wonder la kalau gaduh tu.Aktiviti wajiblah katakan.However,dalam gaduh2 tu,aku akan rasa ke-best-an 'dipujuk' & 'memujuk' at the same moment.Best tau kalau dipujuk.Lagi best kalau aku buat2 tak layan.*padahal hati dah cair melimpah2 dah* Hidup berpartner ni dy best sikit.Your life won't be smooth all over the time and in fact,that will guarantee u more excitement.

No.5?Takde?

Takpe lah.tak nak la babling banyak sangat.Kesimpulannya,life berpasangan atau tak,ade buruk baiknya.Ada best ada tak bestnya.Bila couple,part paling tak best bila relationship dah sampai di 'hujung nyawa'.bahasa lainnya break up lah.

Mesti ada pihak yang akan terluka.

Hmm..aku dah rasa.Memang sumpah sangat tak seronok & untuk overcome benda tu,aku pon sibuk2 kanlah diri.Apa susah?Ada orang tu cakap aku hati kering.Right,sometime memang aku SUPER ULTIMATE SANGAT SUNGGUH BERHATI KERING,emotionless & yang sepasukan dengannya.Buat masa sekarang,aku masih tak terbuka untuk kembali bermadu kasih.

Bercinta best.Iye..best.Rasa macam dalam taman bunga je.Tengah ekk ekk dalam tandas pun,still lagi rasa macam dalam taman bunga Cameron Highland.Semua cantik,semua wangi,semua indah.Tapi guys,bercinta bukan takat nak seronok.Kos nak bercinta tu mahal.Korang perlu bayar dengan setia,sabar,jujur,percaya,& yang paling penting,iman beb.Takde iman,memang hanyut.Seyes wa cakap ni.Nak bercinta,tembok iman tu kena kasi simen import punya.Kalau iman takat papan lapis lubang2....alamatlah.

Yang aku sebut tadi tu bukan takat bercinta dengan orang je,samalah cam bercinta dengan ALLAH S.W.T.Kita perlu SETIA pada Allah yang satu,SABAR lawan nafsu,PERCAYA hanya Allah tuhan sekalian alam,dan sentiasa upgrade IMAN kita yang turun naik ni.InsyaAllah,cinta kita padaNya akan bertambah kuat.


Sebagai end of topic,pandai2 lah korang kawal diri,orait?Aku tahu korang2 yang comel ni semua baik.Jangan touch2,ok?Jadikan diri sendiri mahal!Kena 'cash' (nikah) dulu baru boleh touch!Bukan takat swap je.Tak macho la gurls.That's all for this entry.Quite long.Anda memang sabar kalau baca sampai sini.Tahniah buat anda! Wassalam.

2 comments:

Thanks for dropping by :)

Life : Married? Checked!

Assalamualaikum By the time I'm writing this, cukup 3 bulan seorang Shasha Yatim sah jadi isteri Mohd Ikram Zaidi yang aku jump...