Thursday, December 23, 2010

Kenangan di Rasamas AEON Bukit Tinggi.



RASAMAS RESTAURANT~tempat aku bertapa dari hujung bulan Januari sampai awal bulan Mac.Walaupun tempoh masa aku bekerja tu boleh dikatakan sekejap tapi pengalaman yang aku dapat mmg cukup berharga.Kerja kat sini mmg sgt perlukan ;-
1-KESABARAN yang tinggi dalam melayan karenah customer yang lain2 ragam.
2-DISIPLIN dalam melaksanakan tugas.
3-KETEPATAN MASA utk pastikan punch card anda looks cute dgn wktu masuk yg awal.
4-AMANAH dgn duit yang dipertanggungjawabkan time jadi cashier.
5-SEDIA TERIMA TEGURAN drpd Manager@All star yang bertugas.

Senarai kualiti kat atas tu boleh jadikan korang cepat naik pangkat @ cepat dibuang kerja.Sometimes,aku rasa cam bangang je kerja sini bila ada sorang manager tu asyik nak buli aku jer sampai lama2 aku naik anti dengan die.Sehinggakan satu2 masa tu aku rasa nak berhenti sebab tak tahan dengan dia.Bila buat persidangan tak rasmi dengan staf2 lain,rupaenyer aku tak kesorangan.ALMOST..diulangi ALMOST of the staff tak tahan dengan die.Tapi everything went better bila aku start bual2 kosong dengan die satu hari tu.Die nampak feeling unwell,so aku tanye..

"Sir ok tak ni?Sir cam tak sihat jer..?"
Dia kasi respon baik punya~!From that time,aku bertambah enjoy dengan kerja aku kat Rasamas sbb aku dengan manager tu ofcially  kamceng,beb!

Kat sini,aku bukan je dapat pengalaman,malah aku dpt makan free!warghahahaaha..!!(evil laugh).Staf meal kat sini ada 4 pilihan :
-Nasi honey primeRoast
-Garlic bread and mushroom soup
-plain Nasi Lemak
-Currypuff.
Selalunya aku pilih 2nd choice.simple,praktikal & mengenyangkan.Lagipun bendanya sedap! Enak banget deh!Nasi dah muak lorh~huhu..

Besides,kawan2 setugas pun best sesangat.Time aku kerja,kawan2 lain selalu motivate & kasi sokongan kat aku.Thanx korang!Ni lah antara kawan2 aku..



IFFAH FILZAH
Dia ni lah orang 1st yang berkenalan dengan aku.Orangnye chumel.sekali pandang cam Doraemon.huhu..Kerjanya bagus dan selalu tersenyum.Simply cool!


AMIRA
Kawan terkamceng!Baru 2 hari kenal dah macam 2 bulan kenal.Orangnye putih,cun dan skinny.Sentiasa nampak tenang.Die suka,dia sedih,dia terkejut,dia marah tak pernah over-acting.yang ni lagi cool!


FATIHAH
Yang ni,nama glamournyer~KECHIK.Orgnye mmg kecik pun.Kadang2 emo.Cepat touching,cpt marah.(huhu..sorry chik..)Tapi dy la staf yang paling rapat dgn aku lepas Mira resign.Kwn dgn dy pun best gak.Dy tempat aku mengadu kalau ada tak puas hati dgn sape2.Lagi 1,dy tak lokek punyer kwn.Syg ko lebey arh,Kechik!


IZZATI MARDIANA
Cun!mukenye,potongan badan dy mmg best lah!Aku tak rapat sgt dengan dy tp aq perhatikan dy ni mmg kepala gila punyer org.kerja dy ni pun bgs sampai manager tak bg dy berhenti.haha..
kesian dy!


#Kenangan paling pahit bila aku jatuhkan ayam seekor betul2 depan customer!Bertambah sadis pinggan ayam tu pun pecah sekali.Tapi yang paling menyayat hati,duty manager tak marah aku pun.(Aku rasa dy marah giler dalam hati.)Thanx yer,Sir zul!Syg sir lebih!

#Kenangan sedih seterusnyer ialah,surat resignation aku dikoyak depan2 aku oleh sorang All-Star ni tanda permohonan resignation aku tak diterima.Argh!aku tak peduli!aku ambik kertas lain serta-merta.Right there on that time gak aku tulis balik dan hantar sekali lagi..Sir Zul terkejut,"Nina,ni surat hand-writing.Awk punya printed letter tadi mana?".****** dah koyakkan." "huh?"(dgn muka terkejut,dy pandang ******) "Ko koyakkan surat tu, ******?"
****** just tersengih.Uishh..geram aku time tu.Sir Zul pun tak over!Dy just All-star lebih plak!


Anyway,madu hempedunye kerja kat sini sedikit sebanyak menambah perisa dalam life aku.Terima kasih  byk2 kepada :



  • SIR MASNAWI-cuz tegur setiap kesalahan aku dgn volume suara yg minima
  • SIR ZUL HAIRUL-cuz jadi manager yang paling sporting
  • SIR HANIFF-cuz melayan aku dgn baik di ambang aku nak berhenti kerja.
  • SIR HAZIM-cuz being kind to  me.
  • SIR HARIZ-cuz sudi berkongsi gosip2 & cerita2 panas semasa staf2 Rasamas.
  • KAK AMY-cuz kamceng dgn aku disaat die anti dgn ramai staf lain.
  • KAK MAYU-cuz friendly n happy2 slalu dgn aku
  • IFA-cuz beri byk tunjuk ajar time aku still hijau.
  • MIRA-cuz jadi kawan terbaik aku kat RASAMAS
  • KECHIK-cuz sudi jadi tempat aku mengadu nasib(ceewah!)
  • ZATY-cuz bg tunjuk ajar camane nak jd cashier yang baik
  • FATIN-cuz jadi orang paling KELAKAR pernah aku kenal.Serius tin,ko mmg SUPERB!
  • YANG-cuz jd org paling sempoi pernah aku temui seumur hidup aku.


Ape pun...
peace no war to RASAMAS.Semoga restoran semakin maju.
Salam sayang dari ex-staf,NUR 'ADNINA SHAHIRAH MOHD YATIM.

1 comment:

Thanks for dropping by :)

Life : Married? Checked!

Assalamualaikum By the time I'm writing this, cukup 3 bulan seorang Shasha Yatim sah jadi isteri Mohd Ikram Zaidi yang aku jump...