Posts

Showing posts from January, 2011

Kadang2,Aku Pun Judge a Book By It's Cover.

Image
Assalamualaikum dan selamat berhari Sabtu!Para rakyat Selangor sekarang mesti tengah dok elok landing depan tv mahupun internet.Sesungguhnya aku jeles.Time aku tulis entry ni,hari still lagi sabtu tapi time mempublish sat lagi,aku jamin mesti hari dah bertukar dah.Al-maklumlah,jari pendek aku ni menaip 40 KM/H.

Hari ni aku agak kepenatan.Sebelah siang ada program Latihan Dalam Kumpulan "LDK" untuk sebahagian part 2 students.Mulanya aku tak lah eksaited jauh sekali nak melonjak2 sambil bergelak ala gedik bila dengar part 2 ade LDK minggu ni.Tapi takpelah,"IF WE CAN'T AVOID,JUST ENJOY".Sejak akhir2 ni,aku suka gila kat quote tu.Setidaknya,kuranglah sikit aktiviti merungut aku.Save tenaga for sure.
Tuah aku kot hari ni,mentor LDK aku sangat best + gila best = MY LDK MENTOR ROCKS!! Tak perasan pun masa berjalan.Tak rasa pun kena torture & chup,aku tak merungut kot!Kira aku enjoy lah dengan LDK sem 2 ni.You memang cool-lah Miss Fairus!

Berbaliklah kepada tajuk besa…

Jumpa Hantu!

Image
Assalamualaikum.Jumaat yang heaven,readers!Okey2.Takdelah sgt actually.Aku menge-post entry ni buat pertama kalinya di Food Court UiTM Kedah.Gimme some applause. *Plap.plap.plap* Pagi ni dalam kul 8 cenggitu,ingat nak pergi Ko-Korikulum lah kan HKR111 (kekeluargaan islam) tapi rupanya setelah diselidik & disiasat,masanye telah di-postpone ke petang nanti.Malu saya.*blush.blush*.Nasib baik ada Asmidar Ashary sekali.Dia pun tumpang lah *blush.blush* jugak. =3

Semalam malam adalah malam Jumaat.Kata orang tua2,malam ni lah aneka hantu & jembalang keluar merayap.Kira malam Jumaat tu malam hanging out diorang.Begitulah sinonimnya hantu dengan malam Jumaat sebagaimana sinonimnya manusia dengan malam Sabtu.




Macam dah jadi 1 kewajipan fardhu untuk kolej atau hostel untuk mempunyai cerita angkernya sendiri.Kalau takde,baik korang cek balik,betul ke tempat korang tu kolej U @ asrama kerana ada kemungkinan anda tersesat di kuarters PDRM mahupun markas TUDM.
Aku kadang2kan takde kerja.*Apsa…

Brand New Year,Brand New Sem

Image
Assalamualaikum kanchiks & jambus.Ahad yang indah kan?Harini Kedah cuti.Al-maklomlah penangan bola sepak menang.Harini ada sorang kawan ni tepon mintak direct pasal PTPTipu & sebagai latihan untuk jadi Information Professional yang sukses lagi disegani,aku pun tunjuklah.(Sekarang baik korang cakap aku ni berhati mulia).kih.kih.kih...*sory guys,mempoyo is my latest hobby.*

Esok,tanggal 03/01/2011,bermulalah sesi lecture untuk 2nd sem.Dengar khabaq dari cik Asmidar Ashary kite,En.Asmad yang kachak & Miss Seri Intan yang macam peserta Next Top Model bakal menge-show-kan wajah mereka kembali di depan bebudak DIM 2H.Khabar tu bebetul bawak 1 berita baik & 1 berita buruk. *ok,bebudak DIM2H je taw mane 1 baik buruknya* Aku harap sem baru ni,level motivation aku tak turun & maintain achievement.Tu azam aku.


Sem lepas,kitorang bawak 6 subjek.Ala,same goes to this sem.Aku nak solat hajat siap2 supaya assignment tak banyak sangat & senang nak kasi complete.(lagi satu,aku …

6 tempat paling tercemar di dunia.

Image
Selamat Hari Malas sedunia aweks & pakwes sekalian.Semalam aku ada list 10 tempat seram suram sejook kan?Uuuuu~angker sey!Kalini aku nak post tempat menakutkan jugak.Yang ni bukan takut boleh bawak kencing dalam seluar,tapi takut yang boleh bawak u guys jumpa Raqib & Atid.Nauzubillah..mintak dijauhkan lah. Ok let's gain some knowledge by reading these words below.

TOP 6 (sahaja) AREA PALING MUSYUK & TERCEMAR DUNIA
1# CHERNOBYL,UKRAIN
Tengok gambar atas.Ada nampak macam Damansara tak?Ada sikit?Hella yeah,langsung tak,ok?Jangan nak temberang.Atas tu adalah keadaan Bandar Chernobyl selepas letupan reaktor nuklear 1986.That disastrous menyebabkan radiation tersebar beratus kilometer & dikatakan effect dia jauh lebih dahsyat dari kesan bom atom Hiroshima + Nagasaki.Bandar Chernobyl still dikuarantin & takde 1 hidupan pun kat sane thou bencana tu dah berpuluh tahun berlalu.Oh yea,kalau nak dapatkan anak yang 'unik',anda boleh plan utk Honeymoon di sana.Set?




2# L…

My Very 1st Flight Story.

Image
Malam yang comel readers sekalian.Do ya having a cute night just like me?Malam ni jadi cute sebab kerja semua beres.Bilik yang 'bogel' tanpa tikar getah kini dah berbaju baru okay?Bau kilang lagi.Hope korang punye bilik pun same cute lah macam aku punya.Uuuu...Kawaiiii~ (besok2 lah cerita lebih lanjut pasal bilik)

Nak di-straight-to-the-point-kan cerita,31/12/2010~tarikh keramat (patutnya Malaysia kena buat cuti umum ni!) di mana buat pertama kalinya dalam sejarah hidup si tuan tanah naik flight utk sampai ke destinasi.Sebelum ni paling hebat,paling bangga pun naik Toyota Innova takpun Bas Ekspress Super Nice.Bila nak naik flight tu,honestly la (tolong janji jangan gelak) aku tak dapat tidur sebab eksaited overdose.Hebat tak hebat.Punye batak la nak naik flight,en?Tapi realitinya,aku dapat pengalaman yang sumpah nak je aku buang dalam tandas kolej Masria ni.Gilos la tak best.Cam sheikht je.*Aku tak nak mencarut.Paham2 lah 'sheikht' tu apa*
Naik MAS ke?Oh helluyah,aku buk…