Brand New Year,Brand New Sem

Assalamualaikum kanchiks & jambus.Ahad yang indah kan?Harini Kedah cuti.Al-maklomlah penangan bola sepak menang.Harini ada sorang kawan ni tepon mintak direct pasal PTPTipu & sebagai latihan untuk jadi Information Professional yang sukses lagi disegani,aku pun tunjuklah.(Sekarang baik korang cakap aku ni berhati mulia).kih.kih.kih...*sory guys,mempoyo is my latest hobby.*

Esok,tanggal 03/01/2011,bermulalah sesi lecture untuk 2nd sem.Dengar khabaq dari cik Asmidar Ashary kite,En.Asmad yang kachak & Miss Seri Intan yang macam peserta Next Top Model bakal menge-show-kan wajah mereka kembali di depan bebudak DIM 2H.Khabar tu bebetul bawak 1 berita baik & 1 berita buruk. *ok,bebudak DIM2H je taw mane 1 baik buruknya* Aku harap sem baru ni,level motivation aku tak turun & maintain achievement.Tu azam aku.

"Hye everyone.I am En.Asmad yang sporting"

Sem lepas,kitorang bawak 6 subjek.Ala,same goes to this sem.Aku nak solat hajat siap2 supaya assignment tak banyak sangat & senang nak kasi complete.(lagi satu,aku tanak banyak2 projek berkumpulan.Level complicated-nya akan bertambah 8.73 kali ganda) Buku2 1st sem nipis2 & murah2.Paling hebat dari segi tebal & harga pun IMD 103~Information & Communication Technology Application.SAHAJA.(Kami2 mampu yang difotokopi ja.Al-maklumlah bukan anak jutawan kosmetik.)

Ni dia buku2 Semester 1.Comel tak? (Baik korang cakap comel!)


Buku BEL120 takde ok (English).Sebab aku tak beli pun.Wey,aku tak eksyen @ berlagak terel BI,orayt???BI aku laie terok dari korang2.Cuma malas gila nak gi photostate.(Dahsyat kan level kemalasan aku?) 
*Sila jangan tiru saya kalau nak dekan*

Subjek paling syiook of course la MGT162~ FUNdamental of management.Faveret habis.(saje je bold + besarkan letter F.U.N tu.) Betapa aku sangat suka sampai terasa nak belajar lagi untuk sem 2 ni.Tapi sayangnya takde.Nak wat camane.I hope my english skill will improve...A LOT.Doakan saya ye korang2 semua..?Saya tau korang2 yang chumel ni semua berhati mulia macam saya.
*Anyone??Ada sapa2 tahu penawar penyakit poyos?*

Oklah,kita stop kat sini.Banyak lagi nak cerita ni tapi masa sangat berhasad dengki dengan aku.Kain aku kat bawah tu pon tak berangkat lagi.Sapa belum sembahyang Asar pergi solat sekarang.Kepada budak-budak yang still bersekolah,selamat berjumpa dengan cikgu yang sama macam tahun lepas.(Serioussheikht aku faham perasaan itu) & kepada bakal bapak/mak budak-budak yang dah kat IPT,selamat go thru semester baru.Pasang niat,pasang target.Aim high! Ganbatte semua!Aja aja fighting!

Sebagai tatapan akhir untuk entry ni,aku persembahkan 'poster' aku.Ok memang sangat tak comel.

target untuk seqala test & quizzes

Ada lagi kat bilik aku.Macam nak tukar baru.
Daa,y'all.See ya next entry~!

Comments

Popular posts from this blog

Diploma Pengurusan Maklumat UiTM?

Checklist : Apa Yang Perlu Dibawa Ke Kolej Penginapan / Asrama / Hostel ?

Degree Story