Sunday, January 2, 2011

My Very 1st Flight Story.

Malam yang comel readers sekalian.Do ya having a cute night just like me?Malam ni jadi cute sebab kerja semua beres.Bilik yang 'bogel' tanpa tikar getah kini dah berbaju baru okay?Bau kilang lagi.Hope korang punye bilik pun same cute lah macam aku punya.Uuuu...Kawaiiii~ (besok2 lah cerita lebih lanjut pasal bilik)

Dah keronyok sikit.OK2...fine,Banyak.

Nak di-straight-to-the-point-kan cerita,31/12/2010~tarikh keramat (patutnya Malaysia kena buat cuti umum ni!) di mana buat pertama kalinya dalam sejarah hidup si tuan tanah naik flight utk sampai ke destinasi.Sebelum ni paling hebat,paling bangga pun naik Toyota Innova takpun Bas Ekspress Super Nice.Bila nak naik flight tu,honestly la (tolong janji jangan gelak) aku tak dapat tidur sebab eksaited overdose.Hebat tak hebat.Punye batak la nak naik flight,en?Tapi realitinya,aku dapat pengalaman yang sumpah nak je aku buang dalam tandas kolej Masria ni.Gilos la tak best.Cam sheikht je.*Aku tak nak mencarut.Paham2 lah 'sheikht' tu apa*

Naik MAS ke?Oh helluyah,aku bukan anak jutawan kosmetik.Aku anak ribuwan supevisor je.So that,Air Asia lah jawabnye.Tu pun harga tiket dah terasa cam tercekik tulang harimau bintang & then,tempat duduknya..aku rase best lagi tempat duduk Bas City Liner Klang-Banting tu even kat belakangnya banyak no.telefon minah/mamat desperate + chewing gum yang dah kaler kelabu.Yuckies stuff memang banyak kat bas awam but still aku puji lagi kan?Then,korang boleh imagine sendirilah kan ke-tak-best-an flight berkenaan.It was so 'bleh' =s




Ingat dalam flight tak boleh makan ke ape kan?Yeah right,1st time ni.Skema aku ni jangan cakapla.Kalah nerd veteran.Handfon kasi katup.Tali pinggang tak pernah lerai.Aku ikut secara mengkhinzir pekak anything that they'd told us to do so.The best thing pasal flight ni,masa depart & arrive was totally sharp on time.Cepat gila sampai Kedah.Tak payah compare2 la dengan bas ekspres.Serioussheikht bas komfom kalah teruk 18-0 dengan plane.Tak perlu main laser2.


Muka2 yang turut menge-flightkan diri mereka.
Kitorang sampai Kedah 8.10 a.m cam yang dah dijadualkan.Penat wey naik flight.Rela lagi naik bas ekspress.Boleh bengkok2 kerusi,turun RnR,tido,bangun tak sampai lagi then sambung tido balik,tengok movie.Bas ekspress menang la beb.Tu pendapat aku according to my first experience & aku tak berhajat to have the second one.It takes time untuk aku 'bagi peluang' lagi sekali kat flight.Apa pun,Alhamdulillah aku selamat sampai Kedah,Uitm Kedah & lastly kolej Masria yang ku sayangi (but hella buroks) tanpa banyak aral.

Ok la guys,tu je nak cerita.Obviously aku dah tak eksaited nak naik flight.Naik proton saga abah much more exciting.Sekian saja laporan dari Shasha Yatim.Have a wonderful dream y'all.Sweetnite.(Kalau anda baca entry ni waktu malam la).

No comments:

Post a Comment

Thanks for dropping by :)

Life : Married? Checked!

Assalamualaikum By the time I'm writing this, cukup 3 bulan seorang Shasha Yatim sah jadi isteri Mohd Ikram Zaidi yang aku jump...