UiTM Kedah:Favourite Food All The Time.

Assalamualaikum.


Yoyoyooow..Shasha in da' bellorg!Malam ni agak free.Assignment tinggal beberapa saja*senyum kejap*.Yeah2,malam ni agak kelaparan & tibe2 otak menggatal-gatal command jari suh type entry makanan.For those who yang tengah lapar jugak,sila maafkan otak saya & lagi satu,entry ni di post just untuk kongsi je.Takde sebarang bentuk informative pun. =)

Korang tau,makanan kat sini (dalam kampus) boleh kata saaaama je.Dah nama pun dining & food court.Kalau nak hebat,kena turun Sg.Petani la jawabnya kan.Nak super-hebat lagi,kena rajin sikit lah lawat Penang~Food's paradise kao!Sesungguhnya saya tidak pernah lagi ke sana.One fine day nanti kot.
(pernah tapi dengan family & terrible thing happened~kami sesat.Sungguh loser disitu =_=" )

Okey2,sebelum aku merepek tahapakebenda dengan lebih jauh lagi,meh aku show (off ??) kat korang apa

MAKANAN KEGEMARAN aku kat KEDAH ni

1. LAKSA KEDAH


I do enjoy this food as my dinner almost everyday.Dalam seminggu,ade la 5-6 kali aku beli laksa.Ada 2 faktor kenapa.
# 1st = Laksa is my favourite food.Tak caye tanya mama.
# 2nd = Harga laksa murah.Aku boleh dapat laksa yang banyak dan heavenly-taste dengan harga RM 1.70 sahaja.Penjimatan hebat,oke?


2. NASI KUAH ASAM PEDAS


Ni pun setiap kali.Betul.Aku tak pernah ambik kuah kari/gulai/sardin/lemak/kurma/kicap kalau depan mata aku ada asam pedas.Sedap wey.Tak tau sejak bila aku jadi peminat setia asam pedas lagi2 kat FoodCourt.Tak sabar nak balik,Nak makan asam pedas mommy. =')
Selalunya nasi + ayam + kuah asam pedas + sayur = RM 3.00 sahaja.


3. KUEY TEOW TOMYAM


(Lagi sekali) yang ni pun hampir setiap kali.Aku suka beli Kuey Teow Tomyam kat Dining Murni walaupun sumpah tak berapa sedap + tawar2 sikit + adik aku Nana masak pon lagi sedap 
TAPI
kuey teow banyak + ayam pun banyak+ kuah dia laagi banyak 
= RM 3.00 tunaaai.
.Kalau benda ala-carte cenggini nak sedap luar gate UiTM lah.


4. NASI GORENG CENDAWAN


According to my taste bud,nasi goreng ni masyuk weyhh.kat area2 kampus ni memang sampai grad pun tak jumpa lah.Aku akan makan benda ni tiap kali ke Central Square.Puas hati weyh.Dah la ayam banyak + cendawan banyak + nasi makan sampai taknak2 + sedap pun sedap = RM 4.50 je.
Best Ooo.


5. CHAR KUEY TEOW


Ni kalau petang2 tetiba lapar memang habis la benda ni jadi mangsa.Lagi2 kalau tengah musim hujan.Fuh!Kuey teow dining yang tak sedap pun jadi sedap.Yang masin pun tetap masin laa.Lebih la tu kalau nak cakap yang masin jadi manis pulak.Benda ni nak sedap,sekali lagi di gerai luar gate,nak murah sila ke dining Masria/foodcourt/dining Murni.
Harga dari RM 2.50-RM 2.80 dan confirm agak banyak kuantiti dia.Sure kenyang.
(kalau perut saiz normal la)


6. KUIH CARA


 For the first time in my life,saya mencubanya di Kedah ni & yeah,saya-jatuh-cinta.Kat selangor selalu jumpa kuih cara yang lauk2 tu.Aku tak minat sangat.Yang hijau ni chumel + sedap.Suka dengan colour+tekstur+rasanya.Harga pun okey = RM 1 for 4 pcs.Setiap kali jumpa,mesti beli.I loike!


7. JUS ASAM LIMAU 


Suka rasanya.segar wey.Jus asam limau terbaik adalah di foodcourt ye tuan2 dan puan2.Time panas2 minum ni,kepuasan yang melanda tu takyah cerita ah.
(Merbok kan panas gilang gemilang)
Harga pun okey.RM 1.20.Banyak plak tu.Selalu minum tak habis.Hehe.


Haa,tu je lah favourite food aku setakat ni.Kat sini aku jarang makan fast food.I mean KFC,McD,pizza apatah lagi lah kan.Aku tak berapa suka plus harga pun cam mahal kan.Time aku betul2 nak je baru beli.Kalau bagi pilihan kedai tomyam dengan fast food,for sure aku pilih stall tomyam.ching2.Okla guys.thats all.See u next entry. =)

Comments

Post a Comment

Thanks for dropping by :)

Popular posts from this blog

Diploma Pengurusan Maklumat UiTM?

Checklist : Apa Yang Perlu Dibawa Ke Kolej Penginapan / Asrama / Hostel ?

Degree Story