Monday, July 11, 2011

Kembali menaip-Kisah Xperia X8,Subjek Sem 3,Dinner & Sport Day.

Assalamualaikum


Ni betulla 'web'-site kan?Dah bersarang 7 keturunan tarantula dlm blog ni.Ada banyak faktor kenapa aku stop berblogging.1st malas,2nd malas,3rd takde masa (eleh gedik),4th internet menopause,5th ade someone 'kacau' aku,dahtu membebel dy tak suka blog2 bagai sampai aku pun ter-down.K fine la thambey.Hang tak suka,hang punya pasai la.*tapi tak berani cakap depan*

Aku pun dah jarang ber-blogwalking nih.Entry Mr.K pun kadang2 baca kadang tak & same goes for Fatin Liyana,Unstudlife,Langit Ilahi,Batu Kerikil  & so on la.Life aku sekarang?Sedikit tak best & I've to admit that I miss my life in semester 2.Almost everything went smooth.I mean yeah,really. Dari kolej, bil.subjek,lecturer, jadual kelas,finance,result : 

Almost-perfecto de'amor.(shasha yatim,2011)
Tapi benda kalau sampai bila2 smooth sailing sangat alamat tak matured2 la beb.

XPERIA X8

You know,aku ade 3 close+tight pre-lawrian friends named Fatin,Naja & Melvin.Kalau keluar @ makan luar gate mesti dengan budak 3 ni.Aku tak tau macam mana boleh terstuck gila babash dengan diorang.Unfortunately sem depan diorang dah tade dah kena 'halau' pi UiTM Shah Alam.(oh aku kejam).Naja dah beli phone baru.Aww co chuwwiit.(ape yg sweetnye pun aku tak pasti).Sekarang aku & naja officially penguuna tegar XPERIA X8. *pow pow.bunga api*



Ni Naja punya



Ni Shasha punya

Setakat ni aku berpuas hati la dengan ape yang ada kat X8 ni except for the battery life & camera.Aku terasa suck bila dapat tau kamera takleh zoom.Tapi aku jadi chillax bila fikir rege that fon rm500 with wi-fi,android market,fb,youtube,good sound,touch screen,so on & plus,tu bukan Sony Satio mahupun Cybershot.Lagi pun mama sponsor,lagi mau bising ka?


SUBJEK SEM 3

Sem ni ada 7 subjek.Yeh Yeh 7 subjek.

"Campur Ko-Ku berapa ye anak2..?"
"LAPANNNN..!"
                                              "Pandaaai.."             (Sir Firdaus,2011)

Barangsiapa under sir  Firdaus untuk subjek web design,sesungguhnya dia mesti tau betapa cute mati nada "Pandaaaai" tu.Sem ni subjek boleh tahan taf.We all kena design web,multimedia presentation & public speaking.Bel  (English) pun pergh.Bukan calang2 nih.Kalau dah sampai tahap boleh bawak kamus time final ni hapopunyasusah la soalan.Aku tak pasti doe nak target berapa.Nak letak B+ pun cam menggigil.

End of this sem jugak aku bakal ambik MUET kat SAMTTAR.<-----sekolah men.rendah aku.Aww co cuwwitt.Dengar citer benda cam susah la kan nak score hebak2 kat SAMTTAR.Tapi dah tu je pilihan sekolah yang ada.Sekolah Sg.Manggis tah mana pegi menyorok.Choyy.Kalau tak lepas ni memang aku repeat.peat.peat.Namploh pon nampuloh la.


DINNER

Simple dinner for Dean's-Listers.Ni just for appreciation la.Total student dekan sem lepas 500++ out of 6k students.Okayla kot.Kalau tak nanti meletop plak kang Dewan Perdana tuh.Report :

  • Makanan : Sedap dan varies.Tapi sikit.
  • Doorgift : Okayla.Tapi aku tertinggal ka meja.Lupa bawak balik.
  • Persembahan : Nice.Suka part brassband.
  • Theme : Tradisional.Baguih.Takdak yang pakai melekat,ketat,sendat.
  • Layanan : Almost tip-top.Kitorang nak topup air just panggil 'waiter' je.
  • Snapped pic : "Thousands".
  • Plaque : No plaque2.No certificate.Kena tunggu dinner Informa kot.Adoiiih.

Overall okayla since benda free takdela nak komplen sangat.At least dinner yang ni better dari Dinner Informa sem lepas. Classmates lain yang DL sem lepas ada tujuh sumenye : Athira,Syada,Kina,Fareeza,Iqah,Syafawati & Fazilah.Hope sem ni bertambah =)

Suasana dinner

Bersama Kina

Mereka pun dekan =)

Antara classmate yang DL.


SPORT DAY


Baru je held sabtu lepas.Tema:Waterpark.Besh.Kami main air je pun.Everybody yang datang InsyaAllah got wet walaupun sikit.Kalau boleh nak serang sekali lecturer2 yang sudi datang tapi takut nanti dia fail-kan plak karang.Hoho.Yang penting aku dan kawan2 rapat aku mostly :
  • Tak main apa2 game.
  • Tak tolong organize.
  • Takde pegang any position (jwpn kepada no.2).
  • Datang main air je.
  • Datang snap2 gambar banyak2 je.
  • Sport day belum habis dah balik.
  • Kulit berubah warna.
Tema tahun ni better dari sem lepas.At least kitorang tak perlu nak sental baju cuz sem lepas main dengan cat,water color,bancuhan tepung berperisa sirap & so on.Tapi dari segi pemilihan lagu time sport day sumpah MEMANG OUT la wey.Diorang pasang lagu Maher Zain,ok.Tak appropriate langsung.Lagu dangdut lagi.Ya Rabbi.Kentang betul.Pastu lagu 2PM asyik diulang2.Nasib baik takde Justin Bieber.Thank God.

Mereka sume disimbah.Best.

Kami rumah coklat!

Dear Classmates.

Siap berpistol air.K fine.

Tarik tali.Kalah dengan budak sem 1  =_=''



Thats all kali ni.Next time aku update lagi.(Kalau rajin).
Gupai2.(Orang korea ckp goodbye=gupai.Aku ikot la)


5 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. pergh, jeles bai ngn Xperia ko... kalo x kerana Xperia tu touch screen dn besor sgt, ak dh angkat....hu3

    ReplyDelete
  3. Baguih ko tak angkat dude.
    Dy pun punye touch keyboard nk type tu kcik mati.
    jari lelaki xsesuai nk tach2 bnd alah tu...

    ReplyDelete
  4. sedang brblogwalking hahahaa

    ReplyDelete
  5. ha3.... bler tgok pic ko kt ats, rpenya kwn ak ni dh dewasa..dlu time menengah rendah kecik je..ha3

    ReplyDelete

Thanks for dropping by :)

Life : Married? Checked!

Assalamualaikum By the time I'm writing this, cukup 3 bulan seorang Shasha Yatim sah jadi isteri Mohd Ikram Zaidi yang aku jump...