Posts

Showing posts from September, 2011

Building Website using HTML & WYSIWYG.

Image
Assalamualaikum


Harini malam minggu (untuk Kedah je la ye.muahahaha) so that free la sikit.<---padahal Ahad ni final test Web Design yang sikit punya serabut otak.*Ah well2 kasi aku rehat kejap.Jangan nak membebel.*Oh ye,while typing this,lagu 'Just The Way You Are'  tengah main.Syok oh layan jiwang pepagi yang bersinar memancar-mancar ni.Lagi2 Asmidar tido,aman bilik aku.How heaven.

cik kak ni la roomate aku.

Aku ada sebut pasal HTML & Director MX kan kat previous entry.Okay fine benda susah kot.Lagi2 untuk minah buta IT yang tegar cam aku,nak create new file pun tergedik2.For those yang bukan budak IM,HTML tu HyperText Markup Language.Dia macam compilation of codes yang gila pening lagi memeningkan cerebelum aku.Jiwa kacau oh buat benda tuh.Code2 ni lah yang membentuk web page korang mahupun facebook korang.Nak tengok code HTML,pergi mana2 web page,right-click and select "view page source".Tadaaa.


Kalau blogger ni,people called as WYSIWYG (What You See Is What Y…

DESIGNING WEB

Assalamualaikum.
Short entry.

Malam ni Shasha TAKNAK tidur.I'm on my way to design,okay2... re-design Sony Ericsson website by using Adobe Dreamweaver.Gonna submit that web on Sunday morning.Hebat tak hebat.Tahap busy aku sekarang adalah undescribable.Lepas Dreamweaver,Macromedia Director MX menanti saya.Dalam masa yang sama kena siapkan Projek Cooking Education & prepare untuk Encyclopedia Exhibition.Muahahaha dan ha.What a pack schedule.Wish me luck ek.Subjek Web Design,fuh,paling hebat aku boleh target pun B+ OK.Paling HEBAT.Multimedia?Kalau dapat B,sujud syukur terus.Susah gila sem ni.Sesusah-susah sem 2 adalah sesenang-senang sem 3.Serius la kalau sukses grab even 3.5 ni,memang boleh register 7 wonders of the world.

MARAH

Assalamualaikum

Sekarang aku menaip entry under condition yang tengah marah gila dengan somebody.
Memang habis la benda 2 tahun aku simpan semua keluar.
Aku cakap elok2 tanak kan.
Hah ambek la ko Shasha versi mengamuk.
Tapi dahtu aku menyesal sikit.
Sikit je la.Sebab u know,dia memang patut kena marah.
Umur dah berapa,tapi pemikiran stay kat takuk yang sama.
Aku mintak selesai elok2,dia taknak.
Aku suruh dia fikirkan plan untuk solve problem,dia taknak lagi.
Aku bagi plan,lagi la dia taknak.
Apekehal.

I'M TIRED ALREADY.TIRED OF ALL THIS.PLEASE BE MATURED!