Friday, November 4, 2011

Fast Track

Assalamualaikum.

Hey guys.Wassup ya.Bertemu kembali.Tetiba rasa nak meng-update.Tapi entry kali ni maybe tak se-amusing entry2 lepas sebab takde mood nak berkelakar.Dengan bertemankan Neslo cair & lagu Katon Bagaskara-Lara Hati (favourite yaw.legend) aku pun nak start babbling sikit pasal fast track.


"UITM : ANDA BERPELUANG UNTUK MEMOHON KE PROGRAM IJAZAH SARJANA MUDA SEPENUH MASA DI BAWAH KATEGORI PENERAPAN .."




Petang tadi,I got that message.(Aku sendiri lupa aku pernah bagi UiTM no.handphone aku..?) I'm sure satu batch dapat message ni since fast track untuk lepasan sem 3.Aku dapat message tu, baca & then campak handphone. (Handphone lama.oh sian).Aku bukan campak sebab marah,tapi sebab I'm not interested.

Bila berhadapan dengan situasi ni,aku quickly teringat time aku form 3 dulu di mana result PMR aku boleh la dikira "nice" & aku buat keputusan untuk pindah sekolah.In the end,aku tak perform pun.Aku sebenarnya takut,kalau aku buat keputusan untuk go for fast track,sejarah lama mungkin berulang.Yes,aku tak yakin dengan diri sendiri.Best answer

Ramai yang encourage aku untuk go for this program & tak kurang jugak yang advice to finish my diploma 'properly' .Kalau tanya aku,aku memang nak habiskan je diploma aku dulu & totally tak berminat dengan fast track dari sem 1 lagi.Plus,banyak lagi yang aku nak belajar dan perlu dipelajari.Aku tak rasa aku dah bersedia untuk bachelor.Aku perlukan lebih lagi pengalaman & ilmu untuk perform better time studying bachelor one fine day nanti.


I think it's better for me untuk teruskan diploma kat UiTM Kedah.Aku nak grad diploma & attend grad ceremony dengan kawan-kawan aku satu masa nanti,InsyaAllah.Hope people around me will strongly support my decision. I promise to give,to perform,to do,to work, & definitely to study with my very best for the rest semesters. Just believe in me.

1 comment:

  1. yeahh diploma life is better n more relaxing. it's not about wanna further degree earlier, but it's all about experience. we can only gain the experience through the journey of diploma.

    but if u dont mind about taking the high risk, u may accept that offer then. but remember, degree and diploma style r totally different. degree has a lot of essays. pape pun, try wat istikharah n make ur own decision wisely. all the best!

    footnote : i'm scary dgn fastrack2 ni. cukup la dah rasa kat matrix dulu. heee :D

    ReplyDelete

Thanks for dropping by :)

Life : Married? Checked!

Assalamualaikum By the time I'm writing this, cukup 3 bulan seorang Shasha Yatim sah jadi isteri Mohd Ikram Zaidi yang aku jump...