My New Gadget : ASUS NETBOOK Review

Assalamualaikum

*Harus diingatkan entry ni langsung takde unsur-unsur nak riak.Just nak share review mana tau ada yang berminat nak beli netbook ke.Sekian*


Hai.Bertemu kembali readers.Hujung minggu ni dah kena balik Merbok dah.Puas jugakla bercuti sem ni compare to sem lepas yang cuti pun same cam tak cuti.Plan semester break kali ni nak ambik lesen kereta, tapi duit dah habis buat beli netbook.Yela,ACER Aspire 474Iz aku dah tinggal kenangan.Sobb.What to do.Oh oh,What kind of netbook?Okay lads & gents,let me introduce you :


ASUS EeePC 1015PW (Purple Rain)

Gojez tak gojez tak?Boleh start jealous dengan ketampanan netbook neh.Harus diakui aku jatuh cinta pandang pertama.*awch.romatiknya* Mulanya aku nak cari netbook kaler merah cuz aku suka merah then abg chinese tu cakap "sorrrriea adik.itu melah tak ada ma." Ok fine la bro.Tapi lepas aku nampak dia keluarkan yang kaler purple ni,I'm so Waww!Rawrr! & aku pun like,

'Oyyyeah!This is what I want!'

Features dia pun horait.
  • 10hrs battery-life (kalau just stand by dpt la 10h tu,kalau dok ganyang tak berenti,7-8 jam je tahan)
  • Dual core CPU (Lebih laju.Tapi jangan nak dok compare dgn Intel i7 puhlis)
  • 500gb storage (Banyak benda boleh sumbat)
  • 2gb DDR3 RAM 
  • Webcam (Clear lagi dari webcam Acer aku sebelum ni)
  • Bluetooth
  • Fast boot-up
Komen : Aku puas hati gilos dengan produk ni.Dah la cun,purple lagi (Oh tak tahannya!) Then battery life dia menggoda sungguh.Ringan lagi satu hal.Lepas ni kalau ada subjek yang perlu bawak lappy pun takde sakit2 tangan dok mengusung benda ni.Yeah.Cuma satu hal jela, bro kedai tu tak install banyak software.CHEISS.

Itu sahaja review saya.Sikit hal je pun nak cerita.Muahahahaa.OKBAI.

Comments

  1. fuyyooo lappy baru! jelez seyhh sebab PURPLE. i'm purple lover.. :P

    ReplyDelete
  2. Bukan lappy,netbook je.Tak cukup bajet nak beli laptop.huhu.Jeles lg kat aida ade Hp pavy.Kelass gitu.. =p

    ReplyDelete
  3. takde maknanya nak kelas2. i terpaksa beli lappy sbb course i ni sgt perlu install mcm2 software.. hoho..

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks for dropping by :)

Popular posts from this blog

Diploma Pengurusan Maklumat UiTM?

Checklist : Apa Yang Perlu Dibawa Ke Kolej Penginapan / Asrama / Hostel ?

Degree Story