Semester 4 is Now Begun

Assalamualaikum.

Hola readers! Shasha Yatim meng-update live dari bilik sendiri @ Kolej Murni,UiTM Kedah.Yeah.Shasha Yatim MASIH dapat kolej free.Alhamdulillah.Sekarang aku dah masuk Sem 4.Woow.Rasa macam baru semalam balik rumah awal dari sekolah sebab cikgu mesyuarat.Well,seperti biasa,makin naik sem,makin tough,makin suffering,makin tension & semua makin lah.Makin kurus je tak.Muahaha.Okey tak lawak.

Yuran semester ni dah naik! Naik seploh ringgit.Why UiTM?Whyy??


Tetiba yuran naik pulak kan.Nasib baik RM 10 je.PTPTN telah pun selamat memotong RM450 dari akaun aku.Dengan RM2,500 (eh2,RM 2050) per sem,studying @ UiTM Kedah ni still boleh survive la kot kalau aku tak gila shopping cam sem lepas.Shoppaholic sungguh.Tak sedor diri duit tu cukup-cukup untuk study.Sem ni nak tobat nasuha.Kan ku perhambakan duit-duit ku untuk buku & study.<-- Tengok aje.

Good thing about sem 4 is,subjek dah berkurang dari 8 ke 6.Oy yeahhh!TAPI apsal aku tengok macam banyak bab2 komputer.Cukup2 la dengan PC maintenance tuh.Aku dah la slow sikit komputer2 nih.Dugaan betul =_=''.

  1. IMD 252 - Digital Resource Center
  2. IMD 253 - Organization of Information
  3. IMD 255 - Technical Support & Service in Info Agencies
  4. IMD 256 - Management of Record Center
  5. IMD 257 - Info Tech Application in Info Agencies
  6. IMD 258 - Electronic Publishing

Azam sem ni :
  • I'll try my very best to grab 4 flat! & ( at least 3.8)
  • Nak jadi 120% lebih rajin dari Sem 3
  • Kekalkan prestasi : Tak pernah hantar assignment lewat
  • Kurangkan skip kelas
  • Improve kerjasama dengan group member
  • Buat yang terbaik even untuk quizzes sekali pun
  • Kurangkan berbelanja yang tak perlu

Oh ye,I've my own bike now.Countless thanks to my parents.Plan mula2 nak bawak motor mama (Yamaha Ego) yang lama ke Kedah but then abah cakap beli motor kat sini je.Saya sebagai anak tak patut membantah.Kita harus patuh terhadap kata-kata orang tua.Hehehe.Motor takde la mahal sangat.Sederhana je lah.Motor common orang sekarang guna.Buat masa ni mama support dulu then lepas habis diploma,harus lah aku menyambung legasi membayar motor neh.Haruslah aku kerja kannn.


Honda Wave 110 (BLACK)


*takde unsur riak langsung ye.harap maklum



Sampai sini saja aku membebel.Ada masa nanti aku update lagi lah.Tu pun kalau rajin.
P/S : Awal sem ni memang heaven.Lepas mid-sem break nanti,nangis2 la kau.

Comments

  1. beb !
    ta g taw pon beli motor ..
    hehe .. pasni, ko kene bawak aq g jenjalan naik moto taw !!
    (takot sebenarnye naik moto)

    goood luck !:)

    ReplyDelete
  2. yuran pengajian rm450 je per sem? dan ptptn bg rm2050? maknanya, byk laa eh balance dia? tak acikkkk. dah dua kali ptptn i masuk, tp cuma dpt rm100 je balance :(

    untung laaa dpt motor baru. i lesen motor pun takde. sobsob.

    ReplyDelete
  3. nope2..encik PT kasi rm2500 1 sem,tolak yuran jadilah rm2050.duit tu lah buat belanja makan,buku,bas,topup,minyak,wireless.(oh ye shopping tak dilupakan)byk ke? rasa cam tak je. =_=''
    *kalau bdk JPA lagi heaven*

    lg 1,
    aida dah ada lesen kereta ok.dah diam.

    ReplyDelete
  4. byk gilerr taw tak balance rm2050 tu.. i just dpt rm3500 per sem (total loan 21k utk 6 sem), yuran je dalam rm3358, duit belanja yg i dpt ONLY rm100. rm100 nak belanja utk 1 sem, konpem2 tak lepas. sedangkan belanja makan seminggu je dlm rm100. huhuhu...

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks for dropping by :)

Popular posts from this blog

Diploma Pengurusan Maklumat UiTM?

Checklist : Apa Yang Perlu Dibawa Ke Kolej Penginapan / Asrama / Hostel ?

Degree Story