MUET Result

Assalamualaikum.


Hello guys.It's been a while right? You know,aku memang malas gila nak update blog dah sejak ada twitter ni.Tapi dah 2 hari twitter aku takley bukak.Pagi tadi aku try tweet lagi ada la dlm pukul 7.30 pagi pastu biarkan sampai pukul 3 petang since lambat gila tweet aku tu nak appear, & suprisingly tak habis2 lagi dia pusing2 (buffering) & I was like..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


THIS.EXACTLY.

Tah apa sebab tah. Rasa nak mengamuk je.Tapi tak mengamuk pun sebab something shocking happened.I mean I was in a REAL shock this morning. Tengah aku syok tidur pagi ni as this morning was so rainy then tetiba my friend,Atiqa Rose texted me, 

"Boleh cek result MUET thru sms.Type MUET<space>IC send to 15888"

Aku memula memang terkejut la.Bukan terkejut apa.Terkejut

 "Eh,hari ni result MUET ke?Tak tau pun" 

sebab I really am not into this MUET2 stuff.Memang pasrah gila la orang cakap.Right away dapat mesej member tuh,aku terus sms untuk check result tanpa nak gelabah2 ayam.Pastu tidur balik.See betapa tingginya level kepasrahan aku.Aku target paling tinggi pun band 2.Band 2 tu dah kira hebat la kiranya.But then,bila aku bangun tidur and cek inbox,woahh 15888 reply mesej akuuu doe.Bila aku klik je mesej tu nak tau tak cemana reaksi aku?

True story.Beberapa minit sebelum tengok result :


tetttttt tettt.*bunyi sms*

*cek message.cek message*


Sambung tidur.zZZzzzzz
& suddenly
.
.
.
.
.


OMG I AM WHAT????
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..


MANA BAND 2 AKU?

Ok honestly aku memang tak terasa nak bangga langsung sebab ini terlebih2 dari expectation & honestly lagi aku
  • Tak prepare apa-apa.Tak study langsung la senang cerita
  • Ambik MUET untuk experience je.Try & error.
  • Ambik dekat SAMTTAR plak tuh.Orang kata susah nak skor tinggi2.(Orang kata)
  • Speaking pun main cakap sesuka hati
  • Essay macam paria
  • Listening banyak miss
  • Reading almost 13 questions aku hentam.(Reading susah gila OK)


Sebab tu aku terkejut gila.Sampai sekarang aku terkejut ni.Aku dah biasa target tinggi2 tapi result sebenar rendah tapi ni dah terbalik.Target rendah2 tapi dapat result yang hampir impossible.C'mon la.English aku takde la superb nak achieve band 4.Nasib baik tak band 5.Mau aku kena strok sebab terkejut-overdose.



Anyway aku memang syukur sangat2 as aku dah takde bajet sebenarnya nak repeat MUET.Lagi2 yuran MUET dah naik jadi RM100.Kalau tak aku dah plan nak ambik 2nd round MUET kat SMK Sg.Manggis & another thing is,aku rasa improvement aku dalam BI sedikit sebanyak ada kena mengena dengan UiTM yg fully english *kononnya* tu.So,thanks to UiTM lah.

Ok thats all.Kepada yang bakal ambik MUET,silalah study sebab MUET susah.Serius.
(Kepada yang tak terer english cam aku,study la.Yang dah fluent dok diam2.)



Comments

  1. woahhh band 4 .. awesome! tahniah awak. :)

    ReplyDelete
  2. whooaaaaaaaaaaaa congrats congrats congrats shasha sheiranina! caya lah.. i tak ambik muet lg tp sem ni ambik mainstream english, preparation utk muet.. :)

    ReplyDelete
  3. aida : thank yeouu..untungla ada preparation.tak macam org main terjah je.. =_=''

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks for dropping by :)

Popular posts from this blog

Diploma Pengurusan Maklumat UiTM?

Checklist : Apa Yang Perlu Dibawa Ke Kolej Penginapan / Asrama / Hostel ?

Degree Story