Posts

Showing posts from July, 2013

UiTM Puncak Perdana : Kolej Jasmine?

Image
Assalamualaikum

Dah lama sangat tak menaip. Dari bulan Mei sekarang dah nak habis Julai pun. Aku memang layak jadi peneraju dasar baru : Dasar Kemalasan Belia Negara. Kena propose kat DS Najib mungkin. Well-well, semester pertama dah lama habis. Sekarang tengah berusaha pasrah tengok result FIRST untuk degree. 

In Brief:  Surprisingly, surprisingly okay, surprisingly tak semudah yang aku sangka. Aku bukan pandang rendah, tak. Come'on lah weh, aku belajar balik kot apa yang aku belajar time diploma dulu. Kitorang pun (aku dan housemate-housemate aku) pun take this degree things mencece je la. SEJIBIK kisahnya. Assignment? Kalau tak kerana hati ni suci mulus berseri (Eh?) aku dah copy balik bulat2 assignment-assignmnet diploma; tukar nama lecturer, tukar tarikh submission. Sama nak mampz. Cuma, ada cumaaa. Adaa. Cumanya arahan assignment-assignmnet terbabit dah di-spin, di-twist dengan bijaksananya kasi benda jadi rumit sikit in the end. Plus, bila dah men-degree-kan diri ni, ada lah…