Sunday, August 4, 2013

Degree : First Result

Assalamualaikum

Hola boys and girls. Seperti biasa, setiap sem, aku mesti akan bawak perkhabaran ni. Tapi kali ni, I'm no longer posting about diploma result, but degree instead. Seperti entri-entri lepas, dah diterangkan right, aku jump terus ke semester 3 since aku ambik diploma course yang sama. Degree sillabus, tak semudah diploma. Kalau korang rasa diploma susah, naik degree korang akan rasa diploma tu kashang guring. Sebab tu aku tak target tinggi. Target dekan pun tak. Memang dah pasrah sungguh sejak awal lagi. Bukan sejak awal lagi, sejak keluar dewan exam lagi. Soalan-soalan untuk degree, undeniable susah.  Tapi Alhamdulillah, untuk semester permulaan ni, I'm survived. 


This, isn't for showing off. nope at all. Ni lah realiti student records. You have to face 7 subjects untuk semester ke-3. Yang B+ dedua tu aku target A/A- keluar result macam pfffft. Kalau dah nama lecturer ni memang tak boleh nak jangka style marking tu macam mana. Tu yang aku takut untuk sem depan sebab plannnya nak ambik Web Design sekali lagi. Satu-satunya subjek yang aku achieve C+ sepanjang diploma. Trauma *ceh trauma* sampai sekarang.

In a nutshell, I am so SOOOO grateful to have this. Pagi2 sahur lagi aku dah tunjuk slip result kat parents. Tak sia-sia menggelabah sepanjang malam tunggu result appear kat e-mail. Housemates yang ambik degree records, Alhamdulillah empat-empat semua Dean List. Big congrats buat Damia Shafee, Syuhada Mazlin, dan Athira Radzi. Untuk degree, aku nak aim selempang pink sama-sama dengan kawan-kawan seperjuangan. Eyce. Berdegarnya kita. Berangan tu penting. I'll do anything possible to maintain this. In Shaa Allah, ilmu yang aku dapat akan digunakan sebaik-baiknya, dan kejayaan yang datang akan dijadikan batu loncatan to gain the brighter future.


Semoga kita semua sama-sama cemerlang till the end of our study. Ameen.
*pakcik kat tengah tu dah sukses pun. Anda terkecuali ye pakcik*

12 comments:

  1. senior! congrats yaa.. u have such a brilliant brain.. every sem got DL until degree.. thumbs up :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. not that brilliant lah. more to rezeki ni.. haha. terima kasih yep. cik junior mohon buat dengan lebih baik. 4 flat okies? >:D

      Delete
  2. Congrats, suke tengok orang2 cemerlang ni. Keep up the good job.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. Rezeki dari Allah. Terima kasih. In shaa Allah akan cuba sedaya upaya kekalkan pencapaian ni :)

      Delete
  3. Congrats! congrats to athira too.. hehehe

    ReplyDelete
  4. congrats dear! see, DL lagi. wuwuuuu itee tak jeles pungggg *mata ke atas sgt2. haha :P

    congrats syg. keep up the good work. all the best. ni yg rasa nak further degree cepat2 ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thankyouuu.!
      takde beza pun dengan aida bedah. Excellent jugak mak nengokk. siap dapat interview kerja lagi :P

      In shaa Allah akan sedaya upaya dikekalkan. Cepat2 la further. Nak congrats kat result aida gak.kompem meletop. hahaa ;D

      Delete
  5. Replies
    1. Alhamdulillah. Itulah niat sebenarnya. Inspire other people to do better. Achieve somewhat better than any of my result okay? You can do it! ;D

      Delete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. Salam akak,sy studnt penerpan yg akan mask mac nie..nk tnya dlm kos outline ad tulis national kesatria adkah perlu ambk lg?dan ad jugak ke MDS?pastu sy akan msuk sem brpe?dalam surat tulis semester 2 2013/2014..apa maksud tu?

    ReplyDelete

Thanks for dropping by :)

Life : Married? Checked!

Assalamualaikum By the time I'm writing this, cukup 3 bulan seorang Shasha Yatim sah jadi isteri Mohd Ikram Zaidi yang aku jump...