Posts

Showing posts from September, 2013

Checklist : Apa Yang Perlu Dibawa Ke Kolej Penginapan / Asrama / Hostel ?

Image
Assalamualaikum.

Hai geng. Geng ke? Tak kisah la geng tak geng. Look, nak diringkaskan cerita dalam banyak-banyak persoalan dari randomss, ada jugak yang tanya pasal apa yang perlu dibawa time hari pendaftaran ke universiti. Kalau kena kat orang lain, maybe akan kena cop "Apa panya soalan daa" but luckily (ceh luckily) you ask me. Mohon percaya, aku pi google kot checklist barang apa nak bawak ke universiti time diploma dulu. Maklum la, bebenduls. Kalau boleh satu rumah aku nak bawak sekali sumbat dalam bonet. Malangnya tak boleh & aku redha.

Harus diingatkan, checklist ni general so tak semestinya semua yang dilistkan ni wajib dibawak. Pilih-pilih la. Takkan boboys nak bawak kain batik gegirls pulak kan. So, thats why; pick!
Okay, kita move ke checklist:

Attire
(  ) Undergarments
(  ) Baju Basahan (T-shirt buat tidur) (  ) Baju Kurung / Jubah (  ) Baju Melayu (  ) Blouse/T-Shirt jalan-jalan (  ) Baju T-Shirt berkolar (  ) Cardigan (  ) Sweater (  ) Seluar Slack (  ) Selu…