Posts

Showing posts from 2014

Degree : Sem 5's Result!

Image
Assalamualaikum

Hey guys. Long time no see. Well macam la blog aku ada pembaca tegar. Kahh. Nevermind. Result dah lama keluar actually but it took me about 2 minggu baru nak update. So busy working mayesss off kat Institut Jantung Negara, you know, little practical thingy (Aku akan update later). Okay straight to the point.
Ulasan tuan tanah : Result sangat teruk, hampeh. I was so devastated aku nangis 2 jam tanpa peduli orang sekeliling. I thought aku dah buat well enough but then there you go. My result said, "This time, it's not yours anymore".


Some people said, "Alah benda biasa. Tu yang aku rasa selama ni. Sabar je la weh". Mmkay. "First time rasa" is totally different than "Dah biasa rasa". Just so you know. To spice up kan lagi cerita, one of the subject yang aku score B up there was supposed to be A, diperakui oleh pensyarah yang mengajar tu sendiri. But shite happens. I don't know how the system works yang menyebabkan the A ter…

Degree : Result Semester 4

Image
Assalamualaikum

Bertemu kembali. Entri kali ni, macam biasa bawak khabar result namun result kali ni tak mengancam macam result sem lepas. Lulus tu lulus, lepas tu lepas cuma a bit dissappointed sebab sedar diri tak beri seluruh jiwa raga sem lepas. Asyik nak maaaaaain je. Ni lah jadinya. GPA drop, CGPA drop.


Lagi menyakitkan hati, si Sarep Masahor tu lagi tinggi pointer dari aku. Oh, you don't know Sarep? He's my official rival here apart from Si Hidayah Deqno. No matter what pointer they got, they're still my rival. But nevermind, bila fikir balik, aku bukan datang belajar untuk pointer semata. Pointer tu cuma untuk kasi puas diri sendiri, kasi puas hati mak abah. Sian beliau-beliau hantar ambik, hantar makanan, kirim duit semua lepas tu aku bagi result hampeh. Tak mau la cenggitu. Alang2 dah study, study biar sampai termuntah muntah. Ramai lagi kat luar sana yang nak sangat sambung tapi takde rezeki. Kita yang terpilih ni, jangan la sia-siakan.
Semester 4, belajar meman…

Semester 4 Bsc. Records Management UiTM : 5/10

Image
Assalamualaikum

What's with 5/10? Sem ni tak se-legen wait for it... dary yang diharapkan. Even so, it's not so bad either. Pahit & manis sama seimbang. Tak macam sem lepas, gula tertumpah-tumpah. I got really nice housemates, really nice house, I picked the right course, lecturer; ummmph!, & sweetest of all, the result itself. Speaking about result, I might come out with some sort of bad news soon. Result mungkin dah tak mampu nak di-maintain se-okay dulu. Sebab? Ni yang aku cerita niii. Nak cerita banyak nih. Mohon okay, mohon, korang hentikan  pembacaan if you need to stay up. Sesungguhnya habis intro ni je pun korang maybe dah terbongkang *tengok tu!*

Kita start dengan awal sem. Daripada entah sapa-sapa, kitorang jadi rapat. Pertembungan (eceh) student Merbok dan Segamat dalam satu rumah pada mulanya memang awkward. Sangat awkward. Lagi awkward bila 4 orang dari Merbok tu sendiri bukanlah rapat mana pun & macam tu jugak dengan 4 orang budak Segamat tu. Tapi tah…