Posts

Showing posts from February, 2014

Degree : Result Semester 4

Image
Assalamualaikum

Bertemu kembali. Entri kali ni, macam biasa bawak khabar result namun result kali ni tak mengancam macam result sem lepas. Lulus tu lulus, lepas tu lepas cuma a bit dissappointed sebab sedar diri tak beri seluruh jiwa raga sem lepas. Asyik nak maaaaaain je. Ni lah jadinya. GPA drop, CGPA drop.


Lagi menyakitkan hati, si Sarep Masahor tu lagi tinggi pointer dari aku. Oh, you don't know Sarep? He's my official rival here apart from Si Hidayah Deqno. No matter what pointer they got, they're still my rival. But nevermind, bila fikir balik, aku bukan datang belajar untuk pointer semata. Pointer tu cuma untuk kasi puas diri sendiri, kasi puas hati mak abah. Sian beliau-beliau hantar ambik, hantar makanan, kirim duit semua lepas tu aku bagi result hampeh. Tak mau la cenggitu. Alang2 dah study, study biar sampai termuntah muntah. Ramai lagi kat luar sana yang nak sangat sambung tapi takde rezeki. Kita yang terpilih ni, jangan la sia-siakan.
Semester 4, belajar meman…

Semester 4 Bsc. Records Management UiTM : 5/10

Image
Assalamualaikum

What's with 5/10? Sem ni tak se-legen wait for it... dary yang diharapkan. Even so, it's not so bad either. Pahit & manis sama seimbang. Tak macam sem lepas, gula tertumpah-tumpah. I got really nice housemates, really nice house, I picked the right course, lecturer; ummmph!, & sweetest of all, the result itself. Speaking about result, I might come out with some sort of bad news soon. Result mungkin dah tak mampu nak di-maintain se-okay dulu. Sebab? Ni yang aku cerita niii. Nak cerita banyak nih. Mohon okay, mohon, korang hentikan  pembacaan if you need to stay up. Sesungguhnya habis intro ni je pun korang maybe dah terbongkang *tengok tu!*

Kita start dengan awal sem. Daripada entah sapa-sapa, kitorang jadi rapat. Pertembungan (eceh) student Merbok dan Segamat dalam satu rumah pada mulanya memang awkward. Sangat awkward. Lagi awkward bila 4 orang dari Merbok tu sendiri bukanlah rapat mana pun & macam tu jugak dengan 4 orang budak Segamat tu. Tapi tah…