Tuesday, September 2, 2014

Degree : Sem 5's Result!

Assalamualaikum

Hey guys. Long time no see. Well macam la blog aku ada pembaca tegar. Kahh. Nevermind. Result dah lama keluar actually but it took me about 2 minggu baru nak update. So busy working mayesss off kat Institut Jantung Negara, you know, little practical thingy (Aku akan update later). Okay straight to the point.

Ulasan tuan tanah :
Result sangat teruk, hampeh. I was so devastated aku nangis 2 jam tanpa peduli orang sekeliling. I thought aku dah buat well enough but then there you go. My result said, "This time, it's not yours anymore".



Some people said, "Alah benda biasa. Tu yang aku rasa selama ni. Sabar je la weh". Mmkay. "First time rasa" is totally different than "Dah biasa rasa". Just so you know. To spice up kan lagi cerita, one of the subject yang aku score B up there was supposed to be A, diperakui oleh pensyarah yang mengajar tu sendiri. But shite happens. I don't know how the system works yang menyebabkan the A terus jadi B. A kot. Huge difference. Aku still boleh dekan, and aku still ANC candidate.

But, if it is not meant for me, then it will never be mine. Aku belajar menerima, kawan-kawan sokong, mama abah tetap teguh lagi kat sebelah & I found a friend yang portray how okay it is to fail & how I should learn from the failure. I got that going for me which is nice.  

As the conclusion, Shasha Yatim telah kecundang di semester 5 but don't worry, nantikan comeback saya yang penuh glamor di semester 6 nanti, In Shaa Allah. Aku still ada the honorable First Class untuk digapai. Nangis nangis jugak. Habis nangis, aku sedia untuk lompat lebih tinggi! Pray for me >:)

Life : Married? Checked!

Assalamualaikum By the time I'm writing this, cukup 3 bulan seorang Shasha Yatim sah jadi isteri Mohd Ikram Zaidi yang aku jump...