Posts

Showing posts from January, 2015

Random : Favourite Movie of All-Time

Image
Assalamualaikum.

Kali ni rehat kejaplah dari tulis pasal IM. Baru je habis exam Academic Library semalam. Dia punya stress nak baca subjek library ni pergh. Baca Information System jauh lagi best (No hard feeling ye librarian & student-student library sekalian). Aku dan library memang tak boleh nak berbestfrined forevah la kot rasanya. Yes, benda tu senang TAPI nak baca, hmmm. For me, teori pengurusan library tu lebih mudah dari teori pengurusan rekod cuma praktikal & bab cataloging tu aku tak boleh kata apa. Apa ni Shaaaa apa ni kata tanak sembang IM ?!

Okay okay now aku sembang pasal favourite movie. I don't watch superheroes & action movie & Twilight especially. Sorry for not being mainstream and bilangan bakal jodoh mungkin la berkurang bila baca ni kan. Of course la boboys nak cari gegirls yang tengok all those ketangketung bangbang movie right? Ahahhh. Maaf not me. Another one yang aku macam tak boleh go langsung is Twilight. Vampire movie penuh dengan scene …

UiTM Puncak Perdana : "Bollywood Contemporary" Pre-Graduation Dinner

Image
Assalamualaikum.

Halu olls. Okay since sem dah habis & final start lagi 4 hari, moh la aku hadap blog ni kejap. Actually aku dah boleh start gelabah dah since satu habuk pun aku tak baca lagi & subjek yang aku kena hadap 6hb nanti nota dia tebal teras bumi. Nampak tak confident tu tara mana? Okay nevermind, gelabah pun bukan hensem. So kita relax. Since nak cepat ni, aku tulis entry kontot je kali ni. Entirely pasal "Dinner Malam Pragraduasi tema Bollywood".
De Palma Inn, Seksyen 19, Shah Alam
Nak dijadikan cerita, mula-mula bila aku dengar depa decide nak buat tema Bollywood, I was like "What? Celah mana nak cari baju?"sebab for the first time aku nak cuba la ikut tema dinner. Selama ni time diploma pergi dinner hebat-hebat pun sarung jubah pergi kelas je tak kisah la tema dia gah tara mana. Ni baru semangat nak join the theme tup tup Bollywood plak dah. Aku mengharapkan Arabian Night ke, Dress & Tuksedo ke sebab kalau aku beli dress baru pun, still lep…

UiTM Puncak Perdana : Mini-praktikal di Institut Jantung Negara (IJN)

Image
Assalamualaikum

Hey readers. Maybe reader. Hmm nevermind. Macam blog aku ada yang baca tapi tak kisah lah. Aku still nak update entry mana tau hasil kesabaran aku menitip puitis-puitis IM kat blog ShashaYatim ni bakal menjadikan aku bloggerpemes saing2 Hanis Zalikha suatu hari nanti. Kahh. In my dream.
Warning : Entry ni panjang!
Sem lepas cuti lama kot. Dekat 2 bulan. Kalau kerja Hinode Shop mau dapat 2.5k tapi aku sebagai bibik jati haruslah gagah mengerah keringat membantu mak saya yang dicintai dirumah selama sebulan. Right after raya, dalam seminggu tu (well cukup-cukup la kan pow pakcik makcik duit raya) aku terus berlepas pulang ke Puncak Perdana kesayangan dan bermulalah babak cinta antara aku & IJN. To be honest, 2-3 hari sebelum start kerja tu, aku, KakaMiya & KakaTada cadang nak tarik diri kot. Saiton datang ziarah raya ke cemana aku tak tau la, tambah2 ada mamat gonjeng tu sembanggg kata bilik rekod sebelah bilik mayat (eyy menyirap) tapi NASIB BAIK kitorang still …