Posts

Showing posts from December, 2016

Life : Married? Checked!

Image
Assalamualaikum



By the time I'm writing this, cukup 3 bulan seorang Shasha Yatim sah jadi isteri Mohd Ikram Zaidi yang aku jumpa time praktikal. Yes tempat praktikal pun boleh jadi tempat cari jodoh tau. Aum. Cuma, time intern dulu, aku takde sibuk pun cari teman hidup sebab macam dah redha. Ada, ada lah. Takde sudah, teruskan hidup. Lagipun berderet Single Checklist iols. Tapi bila tak cari tu, time tu lah Allah hadirkan dia.


Jumpa Bulan Februari 2015
. Kenal Bulan Mac 2015

. Serius Bulan September 2015

. Jumpa Parents Bulan Disember 2015

. Datang Risik Bulan Mac 2016

. Hantar Rombongan Julai 2016

. Nikah Oktober 2016

Nampak mudah? Tak. Tak semudah itu. Kalau sehari tak nangis stress tu maknanya bukan nak kahwin la tu. (Eh kau je yang nangis-nangis kecohh) Honestly husband pun takde simpanan sebab baru je kerja but he manage to save up to certain amount yang tak boleh nak sebut sebab MashaAllah banyak before October 2016 just to marry me. Paling sedih kadang-kadang tanya lunch makan apa? Nas…