Monday, March 28, 2011

5KAA,I Miss You Super-Much!

Assalamualaikum.Selamat datang kepada first-timer & selamat bertemu kembali kepada kedua dan so on-timer.Well2,assignment dah tinggal 6.Presentation ada 2.Takpa2 & Study week tinggal berapa minggu je lagi.Uu.Takut.Entry kali ni aku nak cerita pasal ex-class aku time form 5 dulu,



5KAA (Kelas Aliran Agama) SMK TELOK DATOK,
SPM 2009.

Guys,nak dijadikan cerita kan,tadi aku pergila mandi.Lepas mandi tu,aku mintak sikit losyen Effa (roommate aku).Pastukan,losyen dia bau sebijik macam losyen yang Along (kawan baik aku,ok?) selalu bawak sekolah dulu & secara tiba2 jugak,aku rasa riiiiiiiiiiindu gilos kat 5KAA.Semua kenangan tibe2 je termuncul balik.Tears drop.

Actually,ada je benda yang boleh buatkan aku teringat kat setiap sorang budak 5KAA ni.Sampai arini,aku still ingat kedudukan diorang dalam kelas.Dari Ainnur sampai ke Shira.


Rindu kelas.Sangat!



Sometimes,bila aku pegang,atau nampak something aku akan teringat diorang.
In fact,SETIAP seorang.Serta dan merta.


1. BEDAK MAYBELLINE = AIDA EFFARINA
First time tengok dia pakai dalam kereta on the way ke pusat tuisyen minda saintis tak silap,dalam kepala fikir,"Fuiyoo..style gilos pakai bedak Maybelline".Pikir cam mahal sangat la kan padahal skang ni pun aku pakai Maybelline gak.Aritu ada diskaun & Oh yeah,mestila aku beli.RM 13.50 saje ok?


2. BEG DORAEMON = NOR IZZATI
Aku ingat lagi time sekolah dulu,asal aku bawak beg doraemon je,mesti Izzati akan terlebih excited.Suka bebenor dia dengan beg doraemon aku.Beg aku bukan yang kat atas ni,Beg doraemon aku style lagi ok?ching.ching


3.JOHNSON'S BODY LOTION = NUR ADILAH AISHAH
Setiap kali aku bau losyen ni,automatik,diulangi automatik aku akan teringat Along.Yes,for sure SERTA dan MERTA.Dia selalu bawak losyen ni tak kira kemana-mana pun & locate that lotion kat dalam pencil box Morgirl kaler putih.


4. HAND SANITIZER = NURUL ASHIRA
Kalau Along selalu bawak losyen,Shira selalu bawak hand sanitizer.Shira la tokey hand sanitizer kat KAA.Dulu kalau rasa tangan kotor2,panas2 sikit mesti mintak Shira benda alah ni.Sekali tepek,sejuuuk je.Suka gila.


5. EYELINER = AINNUR FAZRYNNADHIRAH
Dulu kalau tengok Ainnur cun terlebih2 tu mesti dia pakai eyeliner.Kira cam kalau tak pakai pun sebenarnya dah cun,tapi kalau pakai lagi cun banyakss.Sampai sekarang kot asal tengok eyeliner teringat Ainnur.Haha.Ainnur sila jangan marah saya.Saya tidak berdosa.


6. NASI LEMAK = NUR ADAM AZMI
Apsal plak teringat dy?Sebab aku selalu terbayang Adam makan nasik lemak Along jual dalam polisterin yang berharga seringgit tu..(Adakah Along ingat lagi??).Comel gila gaya dy makan Dah tu sampai sekarang asal nampak nasi lemak,mesti teringat Adam.




7. COLOUR ARMY GREEN = NOR HANI

Ingat lagi time sukan sekolah.Waktu tu kena pergi stadium Jugra.Kitorang pergi sama2 & Hani pakai baju kaler ni.Time tu aku cakap hijau ni hijau taik lembu.Marah dia.Dia cakap tudung aku kaler taik kambing sebab bunganya kaler coklat.Ade ke?Cis.



8. UITM PENANG =  MUHAMMAD AZRUL

Eventhough ramai kawan2 aku yang kat sana,tapi pe2 hal pun kalau ada yang sebut UiTM Penang mesti ingat Azrul dulu sebab dia orang pertama yang aku tau masuk UiTM Penang sebelum kawan2 lain.




9. TUDUNG ZIZA = AINI AZIZAH
Dulu Ziza selalu pakai tudung kasar corak2 sampai tudung tu kitorang panggil tudung ziza.(Nama sebenar tudung tidak diketahui).Disebabkan dia pakai nampak cantik,(ziza tolong,please jgn kembang) aku pun terai pakai tudung cenggitu.Dah tu lama2 stick plak sebab senang nak pakai & tak jarang.


10. ETERNAL LOVE = NUR ADLINA

Yup,yang ni sounds nonsence.Cam tah ape2 pun ade.Sila berfikiran begitu.Tapi tiap kali aku terdengar/tertengok/terbaca perkataan "ETERNAL LOVE",mesti teringat Ad.Sebabnye?Aku pernah buat kad harijadi utk Naja,then aku mintak signature + ucapan satu kelas,Ad sign pastu tulis "Eternal love",aku tanye la apasal.Dia jawab "Tah,tadi aku terbaca eternal love kat mana tah,tu pasal aku tulis.Aku pun tak tau tu mende".Ok fine.




11. LAGU SHINee RING DING DONG = NUR SYAFIQAH (NAJA)

Lagu ni memang top gak la time dekat2 nak SPM dulu.Aku selalu lepak dengan Naja & Along.Kalau aku bawak Handphone,mesti Naja bukak lagu ni.WAJIB okey & dia so-called mengaku dia pernah satu hari tu dengar lagu ni sampai 10 kali.Dahsyat sungguh bunyinya ye teman2.Makanya,sejak hari itu,tiap kali dengar ring ding dong,haruslah untuk saya teringat Naja.




12. GIGI CANTIK = NUR HAFIZAH

Kalau nampak perfect teeth mesti teringat Fizah sebab gigi dia cantik & tersusun.Jeles gila,you!Lawa je kalau dia senyum.Kalau aku yang senyum semua terus lari gaya merentas desa.Cis.




13. ADIBAH NOOR = NOR FAEZAH

First time aku jumpa Eja,benda first yang aku nampak pada dia adalah,"Gila ah,muka dia cam Adibah Noor kot!Sedara mara ke?" Serioussyeikh la weyh tu first impression aku.Tapi aku tak ah cakap dengan orang lain time tu.Mata aku je kot nampak dia iras2 AN.But the fact is,Eja laaagi comel dari Adibah Noor.Dah la cakap pun ala2 lembut.Ala comel.=3




14. BLOG = NOOR SAIYIDAH 

Kenapa eh?Sebab Sai la orang yang perkenalkan aku pada blog awal form 5 & yang paling aku ingat,dia siap cakap kita boleh buat duit dengan blog.Bersinar gemerlapan mata aku.Time tu aku biol2 so tak tau la nak buat camane.Nak register blog pun cam takut2 kak Limah.Lepas tu,dia penah post entry khas sempena harijadi aku .Sangat terharu kot!It might takes forever for me to forget it =')




15. MARKONAH = AZZIAN
Takde gambar sebab Markonah terbabit adalah aku sendiri.Sesungguhnya nama Markonah adalah jauh lebih fofuler berbanding nama betul aku & orang yang bertanggungjawab terhadap nama tersebut adalah Azzian.Punyela feymes nama tu sampai budak2 sekolah lain pun panggil aku Markonah.Mula2 cam tak dapat nak terima hakikat la kan tapi lama2 jadi sebati plak.Paling best bila cikgu Modern Math pun panggil aku Markonah instead of "Shahirah" sampai ke sudah.






Kenangan Paling Tak Boleh Lupa

1. Time presentation,terutamanya time subjek Pend.Al-Quran & As-Sunnah,aku dan Sai mesti akan keluar dengan nama "Sijangkang Rangers" sambil buat aksi action kamen sebab both of us penduduk pure Kg.Sijangkang.Bangga la ni.

2.Kat Banting ada 2 pusat tuisyen Feymes ; Minda Saintis vs Minda Utama.Masing2 dok berdebat pusat tuisyen sendiri paling hebat,mantop,bergaya,mutu,keunggulan sambil diperhatikan oleh aku di tepi yang tak tahu nak sokong mana.Last2 aku join Minda Saintis sebab Along masuk situ.

3.Time SPM,kelas kitorang dapat Kelas Bukhary,ala kelas tambahan yang disponsor tuh.Tapi aku selalu 'tuang' sebab kalau aku datang pun haruslah untuk aku tidur.Budak KAA yang baca ni mesti terangguk dua kali.Satu angguk untuk aku selalu gagal menghadirkan diri & satu lagi untuk aku selalu buat peta.Serious hati aku nak study takde langsung.Nama pun tak minat.

4. Skandal dengan Abang form 6 kelas sebelah,Abang A.Abang tu selalu bagi aku hadiah tapi aku balas dengan kad raya je.Sengal tak?Lepas habis skandal dengan Abang A,skandal dengan budak satu batch plak,M.Yang M ni sumpah menakutkan.Tak senang duduk aku dibuatnya.Huishh..ekstrem.

5. Aku selalu datang lambat.Secara puratanya la kan,3 per 5 hari persekolahan haruslah aku kutip sampah kat keliling sekolah tak pun cuci tandas sebab datang lambat.Pak guard pun dah kenal siap borak2 style mesra lagi dengan aku.Setiap helaian buku log pintu pelajar lewat kat pagar tu mesti ada nama Nur 'Adnina Shahirah M.Yatim,5KAA.Malu saya.

6. Kenangan ber-camping dengan kawan2.Kitorang berlatih kawad sama2 tiap2 petang sebelum perkhemahan.Rindu gila time tu. =') Masa kem  tu,ada satu aktiviti kitorang kena go thru benda2 berhalangan yang macam dalam PLKN,yang tak best lagi mentebalkan muka,aku jatuh dalam kolam 'berkeladak,kaler hijau yang maha pahit' kot! (Loser tak loser) dah tu lagi,seminggu aku kena gelak dengan mereka2 yang nampak.*blush blush* tapi takpe,nak rindu jugak!

7. Hari Ko-kurikulum plak kitorang bukak gerai under ICT Club sebab kawan2 rapat aku suma Kelab ICT kot! (guys,aku betray kelab usahawan aku) & gerai kitorang untung besar sebab jual Maggi Hot Cup.Kelakar dow!Sambutan maggi lebih hangat daripada biasa ye kawan2.Ingat lagi gerai tu namanya "Gerai Sayang Banget".Tak silap aku Ziza yang letak nama tu.Tak pun Along sebab dua2 tu sepesen je.


To summarize things up,aku nak cakap yang aku happy sepanjang bersekolah kat SMK Telok Datok.yup,sekolah tu memang "OLD-SCHOOL",klasik habis la kan orang kata dengan saiz kelas aku yang "chumel" dan daif tapi guys,aku bahagia.Aku tak perlu sekolah baru & mewah untuk study dengan gembira & aku tak perlu sekolah famous to create sweet moment untuk dikenang.Satu2nye yang tak best adalah result SPM aku.Hek2.Guys,cerita lama okey.Kalau bilik dah bersawang dah.Kalau besi dah berkarat.Keep moving forward!Aku tak dapat fly lepas SPM,fly lepas degree untuk sambung master pun okey jugak. =p
(Punye cergas la kan kepala aku berangan-angan)


Saturday, March 26, 2011

Saya Berdating Dengan Mereka!

Assalamualaikum guys.


Alluw..harini aku bangun awal! Semalam birthday adik kesayangan (kesayangan ke??),Muhammad Yusuf Mohd Yatim.Pagi2 lagi dah semangat nak wish tapi kan haritu jumaat?(Bukan dia sekolah ke?? =_=" ) Aku duk Kedah memang ah cuti.
Lepas yang demikian,aku pun membatalkan hasrat murni aku.K fine!
Last2 sampai ke sudah aku lupa nak wish.Sorry sop!

Sok2 la aku bagi hadiah.Ko aku bagi bukan nak simpan.cis!


Kebetulan gak semalam birthday skema boy DIM2H,En.Shamil Ameer kita & harini plak birthday mak cik Asmidar.So kami sebagai kawan rapat depa celebrate la birthday dua2 sekali.Berjodoh sungguh pak rep dan mak rep 2H eh?


Tak lawa kan font cake tu kaler merah.Sungguh tak artistik.Nak kena saman ni!


Malam tu kitorang pergi Tanjung Dawai.Bajet dari kereta,minyak,kek,& makan semua kitorang kongsi2 6 orang (Aku,Tiqot,Asmidar,Sarah,Sham & Abe).Serius puas hati gilos.Plan last minute jugak yang jadi.Selalu kalau kitorang plan punya hebat seminggu-2 minggu awal,sangat serious mesti end up dengan cancel.Loser sungguh bunyinya.



Ni adalah encik Shamil Ameer kita ye.Kacak bergaya tak?Sila jangan terpikat.
Shamil available but not 'accessible'.Buat julung2 kalinya Shamil senyum.Keajaiban besar ye disitu.


Ni Asmidar.Solehah tak solehah 'awek' Shamil ni?Sila terpikat.Asmidar single mingle okey?Ni mak rep a.k.a skandal Shamil & Ouups,dia garang tau!Sila berhati2.

We're having such a great moment.Nak2 ni first time kot celebrate birthday kawan kat sini.Ok la,let the following pictures (with a little description) tell you guys everything =)


Macam tengah potong kek tunang la pulak kan.Hoho.Shamil syok.Senyum kemain lebar.Diorang buat aksi romantik cam pro je.Cheih!



Makanan yang kitorang order sungguh banyak ye tuan2 dan puan2.Harga RM48 je.Bahagi 6 sorang baru RM 8 which including : 
( Ikan siakap bakar,salad,sayur goreng,tomyam,telur dadar,ayam kunyit,nasi dan fresh orange)

Kalau makan solo2 mana dapat semua ni dengan harga 8 hengget.Dah tu tak habis siap bungkus2 lagi.Betapa lah banyaknye kan.Even Abe pun dah sampai limit.


Baru nak start makan.Semua bersemangat waja penuh keazaman okey?





Mata Abe stim okeyh?Ketahuilah ianya hanya segar pas makanan datang.ching2. =)


Okey,ni saya ambil gambar dengan birthday boy + girl.

Ada bakat jadi tokey ikan.


Itu sahaja entry kali ni~dedicate to both sham dan mida.Happy birthday Shammida! jugak Usop adik aku.Sesungguhnya,saya kakak yang berwibawa lagi baik hati akan bagi anda something balik cuti sem nanti. =)

Thursday, March 24, 2011

UiTM Kedah:Favourite Food All The Time.

Assalamualaikum.


Yoyoyooow..Shasha in da' bellorg!Malam ni agak free.Assignment tinggal beberapa saja*senyum kejap*.Yeah2,malam ni agak kelaparan & tibe2 otak menggatal-gatal command jari suh type entry makanan.For those who yang tengah lapar jugak,sila maafkan otak saya & lagi satu,entry ni di post just untuk kongsi je.Takde sebarang bentuk informative pun. =)

Korang tau,makanan kat sini (dalam kampus) boleh kata saaaama je.Dah nama pun dining & food court.Kalau nak hebat,kena turun Sg.Petani la jawabnya kan.Nak super-hebat lagi,kena rajin sikit lah lawat Penang~Food's paradise kao!Sesungguhnya saya tidak pernah lagi ke sana.One fine day nanti kot.
(pernah tapi dengan family & terrible thing happened~kami sesat.Sungguh loser disitu =_=" )

Okey2,sebelum aku merepek tahapakebenda dengan lebih jauh lagi,meh aku show (off ??) kat korang apa

MAKANAN KEGEMARAN aku kat KEDAH ni

1. LAKSA KEDAH


I do enjoy this food as my dinner almost everyday.Dalam seminggu,ade la 5-6 kali aku beli laksa.Ada 2 faktor kenapa.
# 1st = Laksa is my favourite food.Tak caye tanya mama.
# 2nd = Harga laksa murah.Aku boleh dapat laksa yang banyak dan heavenly-taste dengan harga RM 1.70 sahaja.Penjimatan hebat,oke?


2. NASI KUAH ASAM PEDAS


Ni pun setiap kali.Betul.Aku tak pernah ambik kuah kari/gulai/sardin/lemak/kurma/kicap kalau depan mata aku ada asam pedas.Sedap wey.Tak tau sejak bila aku jadi peminat setia asam pedas lagi2 kat FoodCourt.Tak sabar nak balik,Nak makan asam pedas mommy. =')
Selalunya nasi + ayam + kuah asam pedas + sayur = RM 3.00 sahaja.


3. KUEY TEOW TOMYAM


(Lagi sekali) yang ni pun hampir setiap kali.Aku suka beli Kuey Teow Tomyam kat Dining Murni walaupun sumpah tak berapa sedap + tawar2 sikit + adik aku Nana masak pon lagi sedap 
TAPI
kuey teow banyak + ayam pun banyak+ kuah dia laagi banyak 
= RM 3.00 tunaaai.
.Kalau benda ala-carte cenggini nak sedap luar gate UiTM lah.


4. NASI GORENG CENDAWAN


According to my taste bud,nasi goreng ni masyuk weyhh.kat area2 kampus ni memang sampai grad pun tak jumpa lah.Aku akan makan benda ni tiap kali ke Central Square.Puas hati weyh.Dah la ayam banyak + cendawan banyak + nasi makan sampai taknak2 + sedap pun sedap = RM 4.50 je.
Best Ooo.


5. CHAR KUEY TEOW


Ni kalau petang2 tetiba lapar memang habis la benda ni jadi mangsa.Lagi2 kalau tengah musim hujan.Fuh!Kuey teow dining yang tak sedap pun jadi sedap.Yang masin pun tetap masin laa.Lebih la tu kalau nak cakap yang masin jadi manis pulak.Benda ni nak sedap,sekali lagi di gerai luar gate,nak murah sila ke dining Masria/foodcourt/dining Murni.
Harga dari RM 2.50-RM 2.80 dan confirm agak banyak kuantiti dia.Sure kenyang.
(kalau perut saiz normal la)


6. KUIH CARA


 For the first time in my life,saya mencubanya di Kedah ni & yeah,saya-jatuh-cinta.Kat selangor selalu jumpa kuih cara yang lauk2 tu.Aku tak minat sangat.Yang hijau ni chumel + sedap.Suka dengan colour+tekstur+rasanya.Harga pun okey = RM 1 for 4 pcs.Setiap kali jumpa,mesti beli.I loike!


7. JUS ASAM LIMAU 


Suka rasanya.segar wey.Jus asam limau terbaik adalah di foodcourt ye tuan2 dan puan2.Time panas2 minum ni,kepuasan yang melanda tu takyah cerita ah.
(Merbok kan panas gilang gemilang)
Harga pun okey.RM 1.20.Banyak plak tu.Selalu minum tak habis.Hehe.


Haa,tu je lah favourite food aku setakat ni.Kat sini aku jarang makan fast food.I mean KFC,McD,pizza apatah lagi lah kan.Aku tak berapa suka plus harga pun cam mahal kan.Time aku betul2 nak je baru beli.Kalau bagi pilihan kedai tomyam dengan fast food,for sure aku pilih stall tomyam.ching2.Okla guys.thats all.See u next entry. =)

Life : Married? Checked!

Assalamualaikum By the time I'm writing this, cukup 3 bulan seorang Shasha Yatim sah jadi isteri Mohd Ikram Zaidi yang aku jump...