Posts

Building Website using HTML & WYSIWYG.

Image
Assalamualaikum


Harini malam minggu (untuk Kedah je la ye.muahahaha) so that free la sikit.<---padahal Ahad ni final test Web Design yang sikit punya serabut otak.*Ah well2 kasi aku rehat kejap.Jangan nak membebel.*Oh ye,while typing this,lagu 'Just The Way You Are'  tengah main.Syok oh layan jiwang pepagi yang bersinar memancar-mancar ni.Lagi2 Asmidar tido,aman bilik aku.How heaven.

cik kak ni la roomate aku.

Aku ada sebut pasal HTML & Director MX kan kat previous entry.Okay fine benda susah kot.Lagi2 untuk minah buta IT yang tegar cam aku,nak create new file pun tergedik2.For those yang bukan budak IM,HTML tu HyperText Markup Language.Dia macam compilation of codes yang gila pening lagi memeningkan cerebelum aku.Jiwa kacau oh buat benda tuh.Code2 ni lah yang membentuk web page korang mahupun facebook korang.Nak tengok code HTML,pergi mana2 web page,right-click and select "view page source".Tadaaa.


Kalau blogger ni,people called as WYSIWYG (What You See Is What Y…

DESIGNING WEB

Assalamualaikum.
Short entry.

Malam ni Shasha TAKNAK tidur.I'm on my way to design,okay2... re-design Sony Ericsson website by using Adobe Dreamweaver.Gonna submit that web on Sunday morning.Hebat tak hebat.Tahap busy aku sekarang adalah undescribable.Lepas Dreamweaver,Macromedia Director MX menanti saya.Dalam masa yang sama kena siapkan Projek Cooking Education & prepare untuk Encyclopedia Exhibition.Muahahaha dan ha.What a pack schedule.Wish me luck ek.Subjek Web Design,fuh,paling hebat aku boleh target pun B+ OK.Paling HEBAT.Multimedia?Kalau dapat B,sujud syukur terus.Susah gila sem ni.Sesusah-susah sem 2 adalah sesenang-senang sem 3.Serius la kalau sukses grab even 3.5 ni,memang boleh register 7 wonders of the world.

MARAH

Assalamualaikum

Sekarang aku menaip entry under condition yang tengah marah gila dengan somebody.
Memang habis la benda 2 tahun aku simpan semua keluar.
Aku cakap elok2 tanak kan.
Hah ambek la ko Shasha versi mengamuk.
Tapi dahtu aku menyesal sikit.
Sikit je la.Sebab u know,dia memang patut kena marah.
Umur dah berapa,tapi pemikiran stay kat takuk yang sama.
Aku mintak selesai elok2,dia taknak.
Aku suruh dia fikirkan plan untuk solve problem,dia taknak lagi.
Aku bagi plan,lagi la dia taknak.
Apekehal.

I'M TIRED ALREADY.TIRED OF ALL THIS.PLEASE BE MATURED!

CLOSE

Assalamualaikum
Just wanna state that
"I'M THINKING OF CLOSING THIS BLOG" Seems like i'm updating this super-boring blog once every 5 thousands years. So not istiqamah.
~Salam Aidilfitri ~

Kembali menaip-Kisah Xperia X8,Subjek Sem 3,Dinner & Sport Day.

Image
Assalamualaikum


Ni betulla 'web'-site kan?Dah bersarang 7 keturunan tarantula dlm blog ni.Ada banyak faktor kenapa aku stop berblogging.1st malas,2nd malas,3rd takde masa (eleh gedik),4th internet menopause,5th ade someone 'kacau' aku,dahtu membebel dy tak suka blog2 bagai sampai aku pun ter-down.K fine la thambey.Hang tak suka,hang punya pasai la.*tapi tak berani cakap depan*
Aku pun dah jarang ber-blogwalking nih.Entry Mr.K pun kadang2 baca kadang tak & same goes for Fatin Liyana,Unstudlife,Langit Ilahi,Batu Kerikil  & so on la.Life aku sekarang?Sedikit tak best & I've to admit that I miss my life in semester 2.Almost everything went smooth.I mean yeah,really. Dari kolej, bil.subjek,lecturer, jadual kelas,finance,result : 
Almost-perfecto de'amor.(shasha yatim,2011) Tapi benda kalau sampai bila2 smooth sailing sangat alamat tak matured2 la beb.
XPERIA X8
You know,aku ade 3 close+tight pre-lawrian friends named Fatin,Naja & Melvin.Kalau keluar @ maka…

Benda-Benda Tak Best Time Merempit

Image
Assalamualaikum.


Seperti yang anda sedia tahu aku dah kat kolej MEANS no rempit2.Cukup dah kot prang preng kat kampung 3 minggu sem break haritu.Paling adventure adalah time ambik adik kat sekolah agama.Ade je makcik main potong2 dahtu lalu jalan salah dahtu dahtu bawak keter honda besar2 padahal nak ambik anak sorang dan darjah satu.DARJAH dan SATU dan KECIK.Heyyy..mengundang betol.Tapi takpa.Saya pengguna jalan yang berhemah jadi saya berlagak tenang.
Ni la gaya aku parking depan sekolah agama tu.
Berbalik kepada isu semasa aku,well2 bawak motor ni ada best,ada tak bestnya.Benda jadi best bile sampai part menyelit2 kat traffic light.Kereta2 elok je beratur sebatu time lampu merah then datanglah aku buat muka mickey potong diorang sampai kat port depan sekali.(harus diingatkan:tiada org yang akan marah).That is the best thing.I mean,yeah THE BEST.
Mana de motor kat belakang?

SO,YANG TAK BEST?
-Bila aku terasa gatal kat kepala & oh men aku tengah pakai helmet & bertambah oh men bila…

New Sem,New Story.

Assalamualaikum.


Hey guys.Saya meng-hapdet live dari Kolej Murni yang hoyeah still bau kilang simen.I mean,tempat tido,tempat online,tempat mandi,tempat gayut ni demm-baru lagi lah dannn sem ni still aku dapat bilik 2 orang.OYYYEAH lagi sekali. *besok2 aku buat entry khas pasal kolej murni*
Sem 3 ni yoww I admit yang I got lot (truly LOT OF new things) & here comes the list :
New phone (Owh credit to my mummy.Thanks for the Xperia X8)New printer (Credit to my abah.Thanks for Miss Canny)New college (Thanks to UiTM Kedah.It's free right?)New purse (Thanks to Adnina Shahirah.wait.oh tu aku sendiri)New Baju KurungSS (Thanks to mama.Again)New roommate.(MATE.Not MATES.Yeah Miss Shammida) *suppose tukar to Shammilo*New LecturerSS (No credit2.I love my old lects.)Indeed banyak je lagi benda baru aku dapat tapi terasa cam tak payah citer sume pun cam lagi okey kan.Al maklom la aku kan pemalu.

Sem ni azam nak maintain achievement.Alooloo same je cam sem lepas.Azam lagi satu nak study butut2.…