Posts

Tips buat Presentation di Universiti

Image
Assalamualaikum
Good day everyone! Good day Keane! Good day HTC! Fantastic day PSP! Shasha Yatim's back with another crap idea for you my beloved readers. (except you orang tua gatal.I hate you). Bangun pagi-pagi weekend with nothing to do,so I decide to update this lame blog .
Selalu dengar pasal assignment, but how about presentation? What is presentation by the way? Aku tak tahu presentation kat tempat kerja macam mana, tapi dalam universiti, apa yang aku pahampasal presentation, benda ni satu aktiviti yang buat gelabah orang,yang buat students tak senang duduk bila dapat undian pertama dan tak puas hati bila dapat undian  last (come on lah, last.Siapa nak dengar??) & yes,we have to babble depan numbers of student (depends on lecturer lah nak set audience kita berapa ramai), with a/some panel(s), with a report supporting our presentation. 
Mengikut pengalaman aku, semakin naik sem, semakin kita tak sibuk2 nak practice untuk presentation & lebih sibuk habiskan masa buat…

Tips Buat Assignment

Image
Assalamualaikum

Hello Ladies & Gents. May you guys have a good day today. Cuti sem dah nak habis.Cuti sem part 4 memang betul2 rasa macam cuti sebab tempoh break kali ni lama kot.Tak pernah2 cuti sampai 2 bulan setengah. Thanks a lot lah ye UiTM. Kesempatan ni aku nak ucap congratz jugak kepada bakal student IPTA, especially UiTM ,double especially bakal student Information Management & ultimate special congratz to bakal student UiTM, jurusan pengurusan maklumat kampus Sg.Petani. Jyeah.


Well,Tengok tajuk atas tu. Tips assignmenting for U students.It's not me being so superb in this assignment thingy but i feel that it would beneficial,helpful to share some of my knowledge & tips as it has been about 2 years since I started this higher education. These tips written specifically for fresshies on how to finish all this documentation task in the university because ordinary school task with university assignments; not even an inch close in similarity. Aku tak tahu macam man…

Result Sem 4's out!

Image
Assalamualaikum

Hey y'olls.Welcome back to the regular readers, big bright hello given to you first timer & I'm expecting friends,relatives here,so do the UiTMers & UiTMers-to-be. Result UiTM baru keluar pagi tadi. Pukul 5 lagi aku dah bangun bukak e-mail (UiTM bagi result thru e-mail student so that takde student bising system hang) Tak kuasa mak jah nak mengamuk2 pukul 9 pagi kat student portal tuh. Biasa ah.Masa2 kritikal camtu memang perangai gonjeng dia la nak jammed2 macam pagar sekolah time budak balik.
Alhamdulillah, no C+ for this sem. Not a very good pointer for me, CGPA keep running down the hill. Too much A- & in a nutshell, this sem's result dissappointing.
*Click to enlarge
Kepada student part 4 sem depan,seriously sem 4 banyak baca.Banyak sangat.Nak termuntah itu normal.Pening2 tu wajibulghunnah.Jangan risau.Tak payah cek doktor. Untuk batch kami, killer subject tu..tu yang IMD256 : Management of Records Center tu. Lebih killer dari IMD259 : PC M…

I'm back : SEMESTER 4

Image
Assalamualaikum

Hola hey male & female sekalian. Lama GILA tak update.Last pun Februari.Malas nak update sebenarnya.Banyak draft je.Banyak GILA.(Gila lagi). There are so much things to talk about but when the laziness takes place, kthanksbai la jawabnya. Lagi2 dah ada twitter yang way simpler dari blog lagi la cam makruh nak update benda alah oren ni. Siapa ada twitter boleh la follow.Tu kat tepi kiri tu,ada box kicik kaler biru,klik je.

SEMESTER 4 DIP.in INFORMATION MANAGEMENT.
Actually aku nak cerita pasal semester 4; assignmnet,research yang tak berapa nak research, majalah yang tak rupa majalah & barisan syarikat2 impiana ciptaan sendiri yang melalut tahap dewata monyet.Kalau sem 1 aku boleh kata "Sem Macam2 Hal", Sem 2 "Sem Research", Sem 3 "Sem Kreativiti", Sem 4 ni secara ringkasnya boleh la aku klassifikasikan sebagai "Sem Bina Syarikat".  Sebab dalam 6 subjek, 5 of them perlukan kitorang merepek meraban cipta organisasi sendiri.

I…

MUET Result

Image
Assalamualaikum.


Hello guys.It's been a while right? You know,aku memang malas gila nak update blog dah sejak ada twitter ni.Tapi dah 2 hari twitter aku takley bukak.Pagi tadi aku try tweet lagi ada la dlm pukul 7.30 pagi pastu biarkan sampai pukul 3 petang since lambat gila tweet aku tu nak appear, & suprisingly tak habis2 lagi dia pusing2 (buffering) & I was like.. . . . . . . . . . . . . . . .