Posts

Degree : Sem 5's Result!

Image
Assalamualaikum

Hey guys. Long time no see. Well macam la blog aku ada pembaca tegar. Kahh. Nevermind. Result dah lama keluar actually but it took me about 2 minggu baru nak update. So busy working mayesss off kat Institut Jantung Negara, you know, little practical thingy (Aku akan update later). Okay straight to the point.
Ulasan tuan tanah : Result sangat teruk, hampeh. I was so devastated aku nangis 2 jam tanpa peduli orang sekeliling. I thought aku dah buat well enough but then there you go. My result said, "This time, it's not yours anymore".


Some people said, "Alah benda biasa. Tu yang aku rasa selama ni. Sabar je la weh". Mmkay. "First time rasa" is totally different than "Dah biasa rasa". Just so you know. To spice up kan lagi cerita, one of the subject yang aku score B up there was supposed to be A, diperakui oleh pensyarah yang mengajar tu sendiri. But shite happens. I don't know how the system works yang menyebabkan the A ter…

Degree : Result Semester 4

Image
Assalamualaikum

Bertemu kembali. Entri kali ni, macam biasa bawak khabar result namun result kali ni tak mengancam macam result sem lepas. Lulus tu lulus, lepas tu lepas cuma a bit dissappointed sebab sedar diri tak beri seluruh jiwa raga sem lepas. Asyik nak maaaaaain je. Ni lah jadinya. GPA drop, CGPA drop.


Lagi menyakitkan hati, si Sarep Masahor tu lagi tinggi pointer dari aku. Oh, you don't know Sarep? He's my official rival here apart from Si Hidayah Deqno. No matter what pointer they got, they're still my rival. But nevermind, bila fikir balik, aku bukan datang belajar untuk pointer semata. Pointer tu cuma untuk kasi puas diri sendiri, kasi puas hati mak abah. Sian beliau-beliau hantar ambik, hantar makanan, kirim duit semua lepas tu aku bagi result hampeh. Tak mau la cenggitu. Alang2 dah study, study biar sampai termuntah muntah. Ramai lagi kat luar sana yang nak sangat sambung tapi takde rezeki. Kita yang terpilih ni, jangan la sia-siakan.
Semester 4, belajar meman…

Semester 4 Bsc. Records Management UiTM : 5/10

Image
Assalamualaikum

What's with 5/10? Sem ni tak se-legen wait for it... dary yang diharapkan. Even so, it's not so bad either. Pahit & manis sama seimbang. Tak macam sem lepas, gula tertumpah-tumpah. I got really nice housemates, really nice house, I picked the right course, lecturer; ummmph!, & sweetest of all, the result itself. Speaking about result, I might come out with some sort of bad news soon. Result mungkin dah tak mampu nak di-maintain se-okay dulu. Sebab? Ni yang aku cerita niii. Nak cerita banyak nih. Mohon okay, mohon, korang hentikan  pembacaan if you need to stay up. Sesungguhnya habis intro ni je pun korang maybe dah terbongkang *tengok tu!*

Kita start dengan awal sem. Daripada entah sapa-sapa, kitorang jadi rapat. Pertembungan (eceh) student Merbok dan Segamat dalam satu rumah pada mulanya memang awkward. Sangat awkward. Lagi awkward bila 4 orang dari Merbok tu sendiri bukanlah rapat mana pun & macam tu jugak dengan 4 orang budak Segamat tu. Tapi tah…

Checklist : Apa Yang Perlu Dibawa Ke Kolej Penginapan / Asrama / Hostel ?

Image
Assalamualaikum.

Hai geng. Geng ke? Tak kisah la geng tak geng. Look, nak diringkaskan cerita dalam banyak-banyak persoalan dari randomss, ada jugak yang tanya pasal apa yang perlu dibawa time hari pendaftaran ke universiti. Kalau kena kat orang lain, maybe akan kena cop "Apa panya soalan daa" but luckily (ceh luckily) you ask me. Mohon percaya, aku pi google kot checklist barang apa nak bawak ke universiti time diploma dulu. Maklum la, bebenduls. Kalau boleh satu rumah aku nak bawak sekali sumbat dalam bonet. Malangnya tak boleh & aku redha.

Harus diingatkan, checklist ni general so tak semestinya semua yang dilistkan ni wajib dibawak. Pilih-pilih la. Takkan boboys nak bawak kain batik gegirls pulak kan. So, thats why; pick!
Okay, kita move ke checklist:

Attire
(  ) Undergarments
(  ) Baju Basahan (T-shirt buat tidur) (  ) Baju Kurung / Jubah (  ) Baju Melayu (  ) Blouse/T-Shirt jalan-jalan (  ) Baju T-Shirt berkolar (  ) Cardigan (  ) Sweater (  ) Seluar Slack (  ) Selu…

Random Thursday

Image
Assalamualaikum

Special for THAT drama queen :



And no, I'm not sorry for posting this. Getting tired of your 'SHEET', Your Highness.

Alhamdulillah: MieyaIzzat E-day!

Image
Assalamualaikum

24-08-2013 lepas, my housemate, coursemate, and classmate dan kawan sekolah SMK Telok Datok; cik Nur Damia Shafee dah selamat bertunang dengan jejaka Kedah pilihan hati, Izzat Mansor. Amboi, taknak kalah. Kita punya nama Jat, dia pun nak Jat jugak. Tapi Jat buah hati Mieya dah move setapak dulu lah dari Jat McGreggor ittew. Nevermind. It can be waited. Tettt. Majlis berjalan dengan smooth & horait sangat. Mieya asyik mintak mahap sebab tak terlayan housemate-housemate dia yang datang. Hat ni pun nevermind. Pasal kitorang dah melantak makanan-makanan kat majlis tu dengan penuh selera dan bergaya, so aku habaq kat dia segalanya diampunkan. Dasar food monster!
Tema majlis Pink+Biru. Tapi aku datang pakai striking Oren+Biru. Wadehel. Tak kena langsung. Baju Cik Mieyamon sangat somey tahu! Pastel Pinkies & paling penting, Mieya dah kuwuss & hittew jeles much! JELES MUCH! Seumur hidup Shasha Yatim dihabiskan bising pasal berat badan je. Takde visi langsung.
Ni ma…

UiTM Puncak Perdana : Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Rekod I

Image
* Post kali ni ditulis agak khusus kepada student Information Management. Tapi kalau yang lain still nak teruskan pembacaan, no problem at all.

Assalamualaikum.

Seperti yang dicanang pada entry lepas, aku ada habaq nak cerita pasal degree aku sekarang right? Well, pada sesiapa yang masih tak notice, I'm currently studying Bsc. of Information Science (Hons.) Records Management, UiTM Puncak Perdana. Kira sequel la lepas habis DIM haritu kan. Triquel,(triquel?)  maybe nak sambung master kat Australia. Eycehh. Hebat nau cita-cita. Satu semester degree pun semacam mau cirit mencecet tengok paper final. Degree rekod ni nampak senang. Aku pun nampak dia macam senang sebab tak payah nak bergelumang dengan AACR dan cataloging. But then, ketahuilah, aku, anda, you guys readers semua dah tersilap *sambil kesat air mata*
Kenapa aku cakap macam ni? First, apa yang buat dia susah; soalan final exam dia. Serious talking lah kan, time korang belajar dalam kelas korang takkan sangka paper final ak…